93% від зареєстрованих абітурієнтів взяли участь в ЗНО

Поділитися

93% від загальної кількості зареєстрованих абітурієнтів взяли участь у першому тестуванні – з іноземної мови. Це найвищий показник за всі роки. Про це сказав на прес-конференції директор українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, передає кореспондент УНН.

Всього станом на 3 червня ЗНО виявили бажання складати 297 тис. абітурієнтів, знання яких перевірятимуть з 14 предметів.

За словами І.Лікарчука, під час тестування надзвичайних ситуацій не було. Хоча перед ЗНО 13 осіб було позбавлено права участі у випробуваннях. Від так вони позбавлені можливості стати студентами в цьому році.

“У абітурієнтів виявлено мобільні телефони та інші додаткові засоби, не дозволені під час тестування”, – зазначив І.Лікарчук.

Найбільша кількість абітурієнтів (понад 276 тис.) 5 і 6 червня складуть тест з української мови і літератури, 12 червня відбудеться ЗНО з математики, в якому візьме участь більше 170 тис. абітурієнтів, 20 червня – з історії України (понад 166 тис. осіб).

На сьогодні триває реєстрація на ЗНО абітурієнтів з Донецької та Луганської областей. Вони візьмуть участь лише в додатковій сесії. Основна сесія ЗНО пройде в усіх інших регіонах України з 3 до 27 червня.

Нагадаємо, у МОН зазначили, що з метою гарантування вступу у виші абітурієнтів з Донеччини і Луганщини, було перенесено терміни подачі документів до ВНЗ. Прийом документів до вишів розпочнеться 11 липня.

Засудили керівника вишу за одержання хабара

Представники сотні з Майдану вчинили озброєний напад на дім нардепа-регіонала Олійника