Чи отримає покарання бучацький суддя за покривання браконьєрства?

Поділитися

Вища Рада Юстиції

вул. Студентська, 12-а м. Київ, Україна 04050

 Народний депутат України Побер Ігор Миколайович

м.Тернопіль,

бульвар Шевченка 23, оф.33

 Народний депутат України Апостол Михайло Володимирович

 Народний депутат України Кайда Олексій Петрович

м.Тернопіль,

бульвар Шевченка 23, оф.41

 Заявник:

Об’єщик Андрій Миколайович

Учасник ГО «Автомайдан» м. Тернопіль

 

 

СКАРГА

 

21 червня 2014 року близько 22.00 год. мені, начальнику відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Об’єщик А.М., поступив дзвінок на гарячу лінію від небайдужих рибалок про те, що на їхніх очах (перебували в резинових лодках на воді ловили рибу), в межах світлої пори на річці Дністер в с. Губин Бучацького району Тернопільської області (в розмовній мові «Біля липи») приїхала компанія невідомих їм людей на транспортних засобах: бус червоного кольору та RENAULT Кенго білого кольору.

Спустивши на річку резинову лодку дві особи взявши мішки, вийшли на воду та перегородили річку Дністер в декількох місцях браконьєрськими сітками. Увагу рибаків привернув той факт, що неозброєним оком було видно, що сітки є професійні та ручної роботи, а також те, що вказані особи здійснювали ці дії у світлу пору доби не боячись відповідальності за незаконні дії.

Мною, було повідомлено Бучацьку громаду рибалок про інформацію з проханням спільного виїзду на вказану території з рибаками в якості свідків з метою засвідчення даного факту.

Близько 04.00 год. 22.06.2014 року прибувши з трьома свідками на вищезазначене місце та зробили засідку. З засідки знімаючи на відеокамеру, ми зафіксували наступні події: 07.00 год. 22.06.2014 року спустивши лодку на воду двоє осіб почали знімати сітки. В той же час на воді перебували три лодки з яких виловлювали рибу вудками, але не зважаючи на цих рибаків вони знявши три сітки направились до берега, де перебували транспортні засоби. Два рибаки, що перебували в засідці берегом направились до осіб, що зняли сітка, а я, Об’єщик А.М. та один рибак на транспортному засобі перекрили від’їзд їхніх транспортним засобам. Представившись

працівниками рибоохорони, нами було запропоновано вийти на берег та з’ясувати обставини. На що, зазначені особи почали відпливати до іншого берега, чим своїми діями чинили опір правоохоронним органам. Біля транспортних засобів знаходились ще дві особи, яким було запропоновано вмовити своїх товаришів повернутись з іншого берега, оскільки їхні дії зафіксовані відеокамерою, а отже встановити їхні особи буде неважко. В процесі ведення переговорів, що тривали близько однієї години, порушники повернулись на берег. Також в процесі ведення переговорів було повідомлено чергового УМВС України в Тернопільській області про зафіксоване правопорушення, а саме двох втікачів (браконєрів), а також надано інформацію про номерні знаки транспортних засобів, що перебували на березі річки та на яких вказані особи прибули. Черговим УМВС України в Тернопільській області викликано слідчо – оперативну групу Бучацького РВ УМВС. До приїзду слідчої групи порушники повернулись до берега, акцентуючи увагу на те, що вини не втікали від інспектора, а повернулись з власної волі. Стало відомо, що власником одного з транспортних засобів, а саме RENAULT Кенго білого кольору являється голова Бучацького районного суду Тернопільської області Гордєєв Володимир Олексійович, який весь цей час перебував на місці подій та спілкувався з інспектором не зазначивши про свій статус державного службовця, що мене здивувало.

Проаналізувавши ситуацію, що склалась можна зробити висновок, що Гордєєв Володимир Олексійович виконував роль «стояння на шухері», оскільки настільки нагло було здійснено браконьєрські дії в світлу пору дня не зважаючи на присутність свідомих рибаків. Після приїзду слідчої групи здійснився кількісний та видовий склад риби, що була виловлена трьома бракоєрськимии сітками по 50 метрів кожна. Нанесені збитки державі становлять 6 тис.585 грн., що оцінені згідно законодавством України. В процесі огляду вилову було встановлено, що декілька рибин з числа тих, які занесені до Червоної книги України.

Оглянувши сітки підтверджено, що вони ручної роботи (професійні). Провівши огляд двох транспортних засобів виявлено ще одну сітку, яку використовують для вилову риби методом сплаву та не виявлено вудок,яким дозволено здійснювати вилов риби. Тобто, даним фактом підтверджено, що особи свідомо йшли займатись виловом риби браконьєрським методом на очах державного службовця, що є недопустимим.

Працівниками державних органів, що перебували на місці вчинення правопорушення зібрано доказову базу для порушення кримінальної справи за ч. 1 ст.249 Кримінального кодексу України. Звертаємо увагу на те, що місце порушення знаходиться на території Національного природного парку «Дністровський каньйон» та належить до природо заповідного фонду України.

Отже, з вищенаведеного слідує, що Гордєєв Володимир Олексійович, який носить звання голови Бучацького районного суду Тернопільської області своїми діями порушує морально – етичні принципи діяльності суддівської системи, а також створює негативний імідж судової влади України, порушує як присягу судді так і норми Закону України «Про державну службу».

Просимо провести перевірку дій Гордєєв В.М. 21- 22.06.2014 року на території ПЗФ та дати правову оцінку діям державного службовця.

За наслідками розгляду звернення прошу повідомити мене в терміни передбачені Законом України «Про звернення громадян».

Відеодокази можна знайти на інтернет сторінці: /2014/06/yak-vysokopostavlenyj-chynovnyk-zajmavsya-brakonjerstvom-na-ternopilschyni-video/

 

 

 

Чи послухає Яценюк депутата Стойка?

Чи спокуситься генпрокурор на тернопільську рибу?