Чи спокуситься генпрокурор на тернопільську рибу?

Поділитися

Генеральна прокуратура України

вул. Різницька,13/15 м. Київ, Україна 01601

 Державна екологічна інспекція України

Новопечерський провулок, 3 корпус 2 м. Київ, Україна 01402

 Народний депутат України Побер Ігор Миколайович

м.Тернопіль,

бульвар Шевченка 23, оф.33

 Народний депутат України Апостол Михайло Володимирович

 Народний депутат України Кайда Олексій Петрович

м.Тернопіль,

бульвар Шевченка 23, оф.41

 Заявник:

Об’єщик Андрій Миколайович

Учасник ГО «Автомайдан» м. Тернопіль

 

СКАРГА

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області повідомляє Вас про те, що 30 березня 2014 року близько 19:00 год., під час здійснення рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільрибоохорони було виявлено скупчення водних біоресурсів у встановленому басейні із сіткового матеріалу (полка) із ознаками їх добування сітковими знаряддями лову, а саме карась сріблястий та товстолоб. Вилов даних водних біоресурсів здійснювався у нерестовий період ФОП Фірманом М.І., який орендує водний об’єкт на території села Котівка Гусятинського району Тернопільської області. На звернення інспекторів рибоохорони, щодо пред’явлення даним орендарем дозволу на застосування сіткових знарядь лову та актів що підтверджують проведення робіт із зариблення ним даної водойми, у ФОП Фірмана М.І. не виявилось.

01 квітня 2014 року, коли саме вступив у дію наказ Тернольрибоохорони від 18.03.2014 р. № 9 “Про встановлення весняно – літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів» який діє до 10 червня 2014 року, інспекторами Тернопільрибоохоони було виявлено сам факт застосування незаконних сіткових знарядь ловів на водоймі орендованій ФОП Фірманом M.І., що зафіксовано телебаченням ТВ — 4, даний відеоролик знаходиться за ссилкою: http://www.youtube.com/watch?v=lMZet4HN90&list=PLNgzH0mhZwcjmSh34hGp0946mY4ZOEkr.

По даного факту був складений протокол від 31.03.2014р, № 001789 за частиною 4 ст. 85 КУпАП.

01 квітня 2014 року при проведенні рибоохоронного рейду на Касперівському водосховищі, що розташоване у с. Касперівці Заліщицького району Тернопільської області було виявлено 21 свіжозрізане дерево по краю від у різу вода по обох берегах, які були скинуті у воду з метою затримки риби у нерестовий період для незаконного вилову забороненими знаряддями лову, так і у період зимівлі водних біоресурсів, які будуть скупчуватися під стовбурами цих дерев, що дасть змогу браконьєрами застосовувати трійники для незаконного вилову водних біоресурсів методом багріння. У прибережній захисній смузі даної водойми було також виявлено тимчасові рибальські кунги у яких на нашу думку зберігаються заборонені знаряддя лову, оскільки громадою рибалок, які перебували у цей час на березі водойми було відкрито один із них та виявлено незаконні знаряддя, лову із сіткових матеріалів, які були вилучені.

Цього ж дня у гірському хребті, який розташований у межах села Голігряди Заліщицького району, Тернопільської області було виявлено у печерах штучно створені 4 невеликі водойми для зберігання водних біоресурсів, для подальшої їх реалізації. В них знаходились сріблястий карась, короп та марена, що занесена до Червоної книги України. За неофіційними даними незаконно створені невеликі водойми (копанки) розповсюдженні у подвір’ях селян у селі Лисичники, що знаходяться на другому березі річки Серет.

По обидвох берегах Касперівської водойми пришвартовані човни кустарного виробництва. Береги річки зі сторони сіл Голігряди, Лисичникн та Касперівці замусерені. Ведеться капітальне будівництво дачних домів та облаштовані загородження у межах відпочинкової бази “Росинка”, що унеможливлює прохід біля води інспекторами, що здійснюють охорону водних біоресурсів. На сьогоднішній день Касперівське водосховище входить до меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та НПП ‘’Дністровський каньйон”.

Виявлені факти були зафіксовані відео роликами журналістами ТВ – 4, які можна переглянути за ссилками

http://www.youtube.com/watch?v=6tjMgBDWS7Q&list=PLNgzHOm hZwcjmSh

34hGpQ946mY4ZOEkr. та

http://www.youtube.com/watch?v=T96Ki78907I&list=PLNgzHOmhZwcjmSh34hGp0946mY4ZQEkr.

06 квітня 2014 року при проведенні рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільрибоохорони на Івачівській водоймі, що входить до меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, а саме Гідрологічний заказник Горішньо-Івачівський було виявлено грубе порушення Правил любительського та спортивного рибальства із застосуванням для вилову водних біоресурсів заборонених сіткових знарядь лову. Порушення було скоєно громадянами Білинським З.В. та Мельничуком М.В. Незаконний вилов риби порушники проводили використовуючи огороджену територію, яку орендує гр.. Білинський З.В, з 2005 року. Відповідно до пред’явлених ним договорів оренди було зрозуміло, що дана ділянка орендується з метою культурно-оздоровчих цілей та сприянню облаштуванні місць для любительсько-спортивного рибальства, зони відпочинку, пляжів тощо. Проте на вищезгаданій ділянці було виявлено ознаки капітального будівництва (заливка бетонного фундаменту) та жодних ознак цільового використання даної ділянки протягом 9 років. Виявлені факти були зафіксовані відео роликами журналістами ТВ – 4 які можна переглянути за ссилкою: httn://www.youtube.com/watch?v:=zZY54B54ayc.

З даним листом Тернопільрибоохорона звернулась до Тернопільського міжрайонного прокурора нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері 10 квітня 2014 року за вих. № 04-02/413 (копія листа додається). На сьогоднішній день жодної відповіді по даному листу Тернопільрибоохороною не отримано.

28 березня 2014 року за вих. № 04-02/336 листом Тернопільрибоохорона звернулась до Тернопільського міжрайонного прокурора нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері про те, що 27 березня 2014 року громадянами с. Дичків Тернопільського району було

повідомлено Тернопільрибоохорону про попадання в річку Гнізна несанкціоновані стічні води. При виявлені даного факту також був присутній працівник Державної екологічної інспекції, а саме державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області Глущенко М.Г., який у даному випадку не відреагував та не було вжито відповідних заходів щодо даного факту (копія листа додається).

Просимо взяти на особистий контроль вищезазначені справи.

За наслідками розгляду звернення прошу повідомити мене в терміни передбачені Законом України «Про звернення громадян».

 

 

Чи отримає покарання бучацький суддя за покривання браконьєрства?

Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Володимир помер