У Бучачі громадськість взяла під контроль владу

Поділитися

Вчора у Бучачі відбулося народне віче. На порядку денному розглянули питання соціального  захисту земляків,які беруть участь у війні, характеристика діяльності Бучацької міської ради та адміністрації по окремих питаннях, обрання Громадської ради та прийняття резолюції Народного віче та про роботу народного віче.

В обговоренні першого актуального питання взяли участь Максимович Віра,  Музика Олег, представник військомату. Щодо другої актуальної теми виступали Зелінська Лариса, Чорнота Петро, Муха Богдан, Шподарунок Іван, Блага Ольга та інші.

Підсумком віча стала прийнята резолюція.

 Резолюція народного віче

1. Негайно виділити місце для облаштування волонтерського торговельного кіоску в центрі міста для реалізації товарів переданих як благодійна допомога та відновити роботу мобільних скриньок у центрі міста. Всі виручені кошти в кіоску та скриньках направляти на потреби нашим землякам – учасникам АТО.

2. Скликати наступного тижня сесію Бучацької міської ради і забронювати міською радою 6 земельних ділянок для будівництва 4-х квартирних житлових будинків нашим землякам учасникам АТО.

3. Звернутися до всіх народних депутатів,які представляють Бучаччину з пропозицією про внесення змін чи попрпвок до постанови Верховної Ради про надання права на земельні ділянки учасникам АТО не по місцю проживання,а на їх вибір.

4.Звернутися до сесії Бучацької міської ради про відміну рішення виконкому про встановлення МАФів по вул. .Л. Українки(біля будинку адміністрації) з врахуванням рішення Міської ради по заборону іх встановлення.

5.Зобов’язати міського голову і депутатів міської ради на найближчій сесії провести зміну складу виконкому у зв’язку з недовірою громадян,небажання працювати на користь громади(відсутність кворуму на останньому засіданні). До складу ввести від громадськості -Музику Олега,Зелінську Ларису,Кравчук Олену.

6.Зобов’язати всі органи влади оприлюднювати проекти рішень,розпоряджень та інших актів що стосуються життя та зачіпають інтереси громадян. Проекти рішень що стосуються надання земель обов’язково оприлюднювати по кожній особі. У випадку прийняття рішення проект,якого не був оприлюднений – таке рішення обговорити на Народному віче.

7. Звернутися д о правоохоронних органів відповідно до їхньої компетенції про законність і відповідність Земельному Кодексу надання земельних ділянок під будівництво і обслуговування індивідуальних житлових будинків за рахунок земель ТСОУ,закриття ДЮСШ,а також чому не виконується рішення сесії Бучацької міської ради попереднього скликання

про мораторій на будівництво і встановлення МАФів у парковій зоні у т.ч. по вул. Л.Українки

8. Для о керівників державних органів та працівників органів місцевого самоврядування, депутатів застосовувати:

Заходи громадського заохочення:

– подяка

– рекомендація на зайняття відповідної посади

Заходи стягнення:

– громадський осуд

-громадська догана

– рекомендація і зняття займаної посади чи відкликання.

Збірна Нідерландів вийшла у півфінал чемпіонату світу з футболу

На Майдані, у столиці, триває шосте віче (онлайн-трансляція)