У Тернопільській військовій частині п’ють і розважаються із жінками

Поділитися

У часі збройних протистоянь із російським агресором жертви українського війська зростають через недостатнє фінансування армії державою. Благодійність громадян намагаються висвітлювати журналісти. Нещодавно підприємці Тернопільщини власноруч відвезли матеріальну допомогу військовим на Сході України і, повернувшись додому, подарували ще 20 бронежилетів бійцям батальйону територіальної оборони своєї області.

Під час передачі бронежилетів на території військового містечка батальйону територіальної оброни Тернопільщини незалежний журналіст Аліса Панько звернула увагу на двох цивільних чоловіків, які виходили із Тернопільського зонального відділення військової служби правопорядку. Хто ці люди і чи не порушують вони Закон України перебуваючи на військовій території також намагалися вияснити активісти Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією, а також інші громадські діячі. Одному із невідомих вдалося втекти, а про іншого, люди все почали розпитувати.

– Хто цей мужчина?, – запитав у чергового Тернопільського зонального відділення військової служби правопорядку Віталія Бобчука один із активістів.

– Я не маю вам пояснювати. Він – наш працівник, переодягнувся і пішов додому. Він затримався після роботи,а зараз вийшов на територію військової частини, там також є вихід, – пояснив військовослужбовець.

– А чи багато людей у цивільному перебуває на території?, – запитав громадський діяч.

– Я не бачив, я стою спиною, – відповів Віталій Бобчук.

За відеоматеріалами, наданими Комітетом по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією ми дізналися, громадським активістам чоловік у цивільному таки не представився, проте зізнався сам, що у військовій частині не служить.

–  Я прийшов у гості до товариша. Зараз вийду, – сказав невідомий.

Не зважаючи на те, що чоловіка супроводжували громадські діячі, бійці не затримали чужинця і він покинув військову територію. Журналіст Аліса Панько намагалася вияснити у начальника Тернопільського зонального відділення військової служби правопорядку полковника Михайла Зозуляка, на яких підставах обоє цивільних перебували у військовій частині. Та розмовляти із представником засобів масової інформації полковник не захотів. Громадські діячі запідозрили, що у відділенні військової служби правопорядку були й інші цивільні, оскільки військові ухилялися від усіх запитань, які не є службовою таємницею.

Люди вирішили залишитися біля приміщення зональної служби правопорядку, допоки полковник Михайло Зозуляк не покине військову частину. Близько 2:00 Алісі Пасько вдалося потрапити у кабінет полковника. Журналіст стверджував, що у кабінеті Михайла Зозуляка троє дівчат сумнівної поведінки і вони, як і сам полковник спілкувалися на підпитку.

Після Революції Гідності й героїчних вчинків військовослужбовців на Донеччині та Луганщині навряд чи хтось сподівався, що у патріотичному осередку Західної України – у Тернополі доведеться наштовхнутися на паплюження Збройних Сил та військової честі захисника українського народу. Як розповів присутній під час цих подій координатор Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією у Західному регіоні Ігор Таловов, громадські діячі викликали міліціонерів та представників Прокуратури Тернопільської області.

– Заступник прокурора Тернопільської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Олександр Федишин приїхав у військову частину і віч-на-віч говорив із Михайлом Зозуляком. Потім прокурор вийшов до нас, громадських активістів, і намагався «замняти» ситуацію. Олександр Федишин казав, що зробить для нас все, що ми побажаємо, тільки щоб ми не розголошували те, що побачили.

Отже замість того, щоб відновити справедливість, навіть Військова прокуратура Тернопільського гарнізону прикриває злочини військовослужбовців?

Тернополяни стверджують, майже о 2:00 полковник Михайло Зозуляк покинув власний кабінет із порушеною координацією рухів. Невдовзі із приміщення Тернопільського зонального відділення військової служби правопорядку вийшли і жінки.

Про постійні п’янки начальника та підлеглих Тернопільського зонального відділення військової служби правопорядку громадським діячам не називаючись розповіли і військові батальйону територіальної оборони Тернопільщини. Відділення є спеціальним контролюючим правоохоронним формуванням у складі Збройних Сил України, яке покликане забезпечувати правопорядок і військову дисципліну серед військових службовців. Тому поведінка колег із Тернопільської військової служби правопорядку викликає у спецпризначенців батальйону сором.

Також представники батальйону територіальної оборони скаржаться, безкінечні перевірки цієї військової служби паралізують бойове злагодження та підготовку бійців. Адже перевіряють батальйон офіцери, які не є фахівцями у сфері бойової підготовки. Тож яку ціль хочуть досягнути представники служби правопорядку, які постійно заплямовують звання військового, саме у місті Тернополі? Чому вони перешкоджають бойовій і психологічній підготовці бійців, які невдовзі можуть вирушити на Схід України, щоб захищати український народ?

З повагою, прес-служба ГО “Наш рідний Тернопіль”

0

Активісти знову не спали через Тернопільську міську раду

Майдан у столиці треба терміново очистити від “слонів”