Як громадськість змусила прокуратуру і міліцію затримати вбивцю

Поділитися

Про смертельну аварію у Стріївці, внаслідок якої загинув місцевий житель, “Про все” повідомляла у замітці “Міліціонер збив 19-річного хлопця і залишив помирати”.

Згодом, ми давали офіційну інформацію міліції – За фактом смертельної ДТП в Стриївці розпочато кримінальне провадження та з брифінгу – Тернопільська міліція розповіла свою версію вбивства у Стриївці

Вчора, після обіду, мешканці та родина загиблого зі Стріївки, автомайданівці, “Правий сектор” та інші організації пікетували міліцію та прокуратуру.

Люди незаловолені діями правоохоронців, вважають, що покривають злочинця. На відео можна переглянути увесь пікет під обласним управлінням внутрішніх справ, прокуратурою.

З вчорашньої інформації можна припустити, на думку журналіста “ПРО ВСЕ”, що затриманий міліціонер-дільничний  не єдиний у цьому злочені. Того вечора міліція активно шукала на Збаражчині і Підволочищині водія, який збив літню людину. У той час 19-річний Микола Брегін їхав на кавалєрку на мотоциклі. Фара на транспортному засобі не світилась. Правоохоронці хотіли його затримати. Він утік. Сховав мотоцикл. Коли ж попав у руки людям в пагонах, ті добряче йому “надавали”: у покійного виявлене присмалене сигаретою вухо, сліди від кайданів на руках, скалічені пальці, ніс. Після того, як хлопчина не зізнався, його кинули посеред дороги. Разом з тим відомо, що він телефонував Марії П. з пшениці і розповів, що ховається від міліціонерів.

Дільничний, який переїхав хлопця, ймовірно не був у тій групі. Він повертався з роботи. Дуже швидко. Гальмівний шлях його іномарки становив 40 метрів. Ще 20 метрів авто волочило тіло.

При бажанні чесно розслідувати справу, міліціонери чи прокурори просто зобов’язані продемонструвати громадськості розташування правоохороннців, які “трусили села”, по даних мобільних операторів. Але громадськість має великий сумнів, що це буде зроблено, оскільки саме “вибивали” дають показник розкриття злочинів. “Здавши” останніх, міліціонери інших відділків перестануть “активно працювати”, впаде показник розкриття злочинів.

Під обласним управлінням внутрішніх справ з родиною загиблих спілкувався головний міліціонер області Василь Облещук. Він пішов також й під прокуратуру і був до останніх хвилин, поки не затримали дільничного. Натомість обласний прокурор поводив себе по-хамськи з громадськістю.

Зрозуміло й те, що дільничний “взяв усе на себе”, щоб справу не почали глибше копати. Тоді вже в полетіли зірочки, пагони і посади в багатьох високопосадовців.

P.S. Було дуже прикро, як окремі діячі, які “примазались” до пікету, почали відволікати увагу громадськості, зловживати часом, дірвавшись до “мегафону”.





Прокуратура Тернопільщини відреагувала на незаконну приватизацію землі, вартістю понад 200 тисяч гривень

Звіт прокуратури Тернопільщини щодо ситуації із затриманням міліціонера-вбивці