Сміття у Тернополі будуть вивозити вчасно?

Поділитися

Нещодавно до одного із тернопільських видань звернулися тернополяни, збентежені оголошеннями про те, що з 10 жовтня вивезення побутових відходів буде призупинено. І справді, оголошення такого змісту можна було зустріти на дверях під’їздів багатоповерхівок на вулиці Курбаса, бульварі Вишневецького, Київській.

За роз’ясненнями ми звернулися до директора ПП «Люкс» Богдана Гевка. Він розповів, що вивезенням сміття на даних вулицях займається ПП «Екотерн».

–          Мене дивують випадки, коли тернополяни хочуть знайти відповіді на певні питання, звертаючись до ЗМІ. Дивно, що мешканці не поцікавилися, в чому проблема ні у ПП «Люкс», ні у ПП «Екотерн». Про ситуацію, яка виникла, я дізнався вже із  статті у виданні, як, зрештою, і Зоряна Сушко, директор ПП «Екотерн». Поспілкувавшись з нею, ми дійшли компромісного рішення, адже нічого неправомірного підприємство не зробило, звернувшись до мешканців    з проханням вчасно сплачувати за послугу за допомогою оголошень. Сміття буде вивозитися так, як і раніше, однак і мешканці мають пам’ятати, що за послугу вони мають вчасно сплачувати. Цілком зрозуміло, що в складних економічних умовах, при помітному здорожчанні комунальних послуг, робити вчасно це не так вже й просто. Тим не менше, для повноцінного функціонування підприємства, вчасно отримані кошти необхідні. Тому, якщо ситуація не зміниться,  доведеться розглянути варіант  зміни графіку вивезення сміття, і це знову викличе цілком зрозмілу хвилю обурення у тих тернополян, як справно сплачують «Екотерну». Зазначу також, що сплачуючи ПП «Екотерн» за вивезення сміття, тернополяни не платять за послуги жеку. Тобто це дві різних інстанції, два різних рахунки. Зазвичай ті громадяни, які мають заборгованість, не платять ні за перше, ні за друге і саме через них можуть виникнути труднощі у роботі підприємства, – заначив Богдан Гевко.

Як повідомила Зоряна Сушко, директор ПП «Екотерн», суть оголошень полягала лише в тому, щоб нагадати мешканцям про необхідність оплати за вивезення сміття. Наразі підприємство не підвищує вартості, а всього лише просить вчасно розраховуватися за вивезення сміття.

–          Борг тернополян станом на 1 жовтня становить 310 тисяч гривень,  – пояснює вона. – А під «призупиненням» вивезення сміття, ми мали на увазі, що робитимемо це рідше, оскільки наші фінансові можливості обмежені через заборгованість громадян. Безумовно, послуга була б надана в межах існуючих санітарних норм.

Зоряна Сушко розповіла, що представники підприємства неодноразово зверталися до мешканців, зокрема, розносили по квартирах звернення з проханням оплатити заборгованість.

– Ми просимо тернополян вчасно розраховуватися за надані послуги, адже тарифів ми не піднімаємо, хоча те ж дизпаливо подорожчало з 10 до 16 грн за літр, потрібно закуповувати запчастини, спецодяг для працівників. Найбільші наші боржники – це будинок за адресою Курбаса, 4  – борг 11 тис. гривень, Володимира Великого, 10 – борг 7196 грн, Симоненка, 3 – борг 5205 грн, – повідомила директор ПП „Екотерн” Зоряна Сушко. – Тому ми просили усіх мешканців будинків, які ми обслуговуємо, терміново погасити заборгованість за отримані послуги. 

 

До слова, послуги з вивезення побутових відходів в Тернополі є одними з найдешевших в Україні – 3 гривні 65 копійок в місяць з одного мешканця або 22,29 за 1 м3 згідно рішення виконавчого комітету ТМР №1603 від 28 вересня 2011р . Тому просимо тернополян сплачувати за надання послуги вчасно, тим самим сприяючи чистоті у нашому місті.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Як тернополянам запросити іноземців

Анатолій Гриценко: “Громадянська позиція” не продала у списку жодного місця!