У Чорткові відбудуться не вибори народного депутата, а призначення через туалет? (відео, фото)

Поділитися

Про проблеми із підрахунком справжнього волевиявлення на Чортківському виборчому окрузі №167 інтернет-газета “ПРО ВСЕ” вже повідомляла, базуючись матеріалах спостерігачів ОПОРИ.

Нам вдалося отримати фото і відео матеріали, з яких можна зробити висновки, що у багатостраждальному окрузі відбувається “щось дивне”: окружна виборча комісія №167 міста Чорткова не перевіряла комплектність документів та цілісність упаковки пакетів з виборчими документами. Це можна побачити на фото. “Дільничні виборчі комісії доставляють документацію в запакованих пакетах або мішках обмотаних скотчем. Окружна виборча комісія лише оглядає загальний пакунок не відкриваючи його, та не з’ясовуючи чи всі пакети з виборчою документацією доставлені в окружну вибочу комісію чи не порушена цілісність упаковки”.- повідомили спостерігачі ОПОРИ.

Таким чином окружною виборчою комісією грубо порушено вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України», а саме положення визначені ч. 5 ст. 94 відповідно до вимог якої при прийнятті документів дільничної виборчої комісії окружна виборча комісія перевіряє комплектність документів та цілісність упаковки усіх пакетів з виборчими документами.

Спостерігачів дивує, що дуже велика різниця у голосуванні по партійному списку, де перемагає “Народний фронт” Яценюка, і мажоритаркою. За партіними списками по Чорківщині на кожній дільниці виграє “Народний фронт” на 200-300 голосів. Натомість по мажоритарці порошенківець Олег Барна виграє у рази, а вже за борщівськими бюлетенями ситуація кардинально відрізняється. Ймовірно, нарада в Барчука пройшла не даремно.

На відео зафіксовано, як у вбиральні (туалеті) окружної виборчої комісії (ОВК) передавались протоколи через вікно. зафіксували такі маніпуляції представники ОПОРи. На місце порушення викликали працівників міліції, написано звернення на всі інстанції. Протоколи, які передаються на ОВК не заповнені як того вимагає закон. Юрист ОВК намагається переконати присутніх, що це копії. Згідно букви закону такого поняття у виборчому законодавстві не існує.  Кожен протокол має юридичну силу. Жодних виправлень не можна робити. Є виправлені протоколи маркером, є не до кінця оформлені, є й такі, де письмово записана одна цифра, а письмово – зовсім інша.  Мішки, в яких зберігається виборча документація, бюлетені – не опечатані належно, на них не має підписів членів дільничних виборчих комісій та просталених печаток. Можливо, там знаходиться бараболя, а не бюлетені. ЦВК поінформоване про такі маніпуляції, як і правоохоронці. Від керівника Центральної виборчої комісії поки реакції не має.

Дивує, що встановлюють результати голосування на ОВК члени дільничних комісій, які зачитують свої протоколи. Розглядає їх голова ОВК чи секретар, члени окружної комісії навіть не голосують за прийняття рішення.

Такі ж маніпуляції відбуваються у Миколаївській і Херсонських областях.




chortkiv_01 chortkiv_02 chortkiv_03 chortkiv_04 chortkiv_05 chortkiv_06 chortkiv_07 chortkiv_09 chortkiv_10 chortkiv_11 chortkiv_12 chortkiv_13

У Чорткові “вибирають” кота в мішку, а не депутата?

***

Хто виграє по чортківському виборчому окрузі?

***

Тарас Юрик переміг голову Козівської райради

***

У теребовлянському виборчому окрузі виграє Микола Люшняк

***

У медуніверситеті продовжують безкоштовно навчати наданню домедичної допомоги

Чому програла вибори “Громадянська позиція”?