У Теребовлі, Гусятині, Бучачі і Монастириську “підрахуї” сядуть за грати

Поділитися

Як повідомляла тернопільська інтернет-газета “Про все” про численні правопорушення під час голосування, підрахунку і встановлення результатів  на дострокових виборах, таки правоохоронці відреагували хоча б по одному – 166 виборчому окрузі.

Кримінальне провадження за статтею 158-1 частини 1  за фактами надання та отримання виборчих бюлетеней особам, які не мали права їх отримувати, вчинені під час позачергових парламентських виборів 2014, порушили слідчі Теребовлянського райвідділу міліції.

За словами виконувача обов’язків начальника обласного управління міліції Олександра Богомола, кримінальне провадження порушили відповідно до звернення одного з кандидатів в депутати до Верховної ради України.

Заявник стверджує, що на окремих виборчих дільницях по 166 окружній виборчій комісії волевиявлення громадян проходило з численними порушеннями. Він вважає, що члени ДВК видавали бюлетені стороннім особам замість людей, які не прийшли голосувати. Так на одній з дільниць із 1003 виборців, що є в списку, проголосувало 990 осіб. Це, стверджує у своєму зверненні кандидат, нереально, оскільки багато людей виїхали за межі області.

Міліція одразу відреагувала на звернення і в рамках досудового розслідування проводить слідчі дії, передбачені законодавством. Наразі, каже Олександр Богомол, аби підтвердити чи спростувати підозри в порушеннях, правоохоронці допитують членів комісії, спостерігачів, опрацьовують виборчу документацію.

Перевіряють міліціонери прозорість виборів і на дільницях Бучача, Монастириська та Гусятина. Після проведення об’єктивної перевірки слідчі нададуть юридичну оцінку і при наявності ознак злочину будуть порушені кримінальні провадження, повідомляє “Досьє 102

Нагадаємо, що відповідно до законопроекту “Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян)” та згідно з статтею 158-1 частини 1 відповідальність нестиме як той, хто видав бюлетень, так і той, хто голосував по ньому. За такий злочин передбачене покарання від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі до трьох років.

Член виборчої комісії за таке порушення може поплатитися позбавленням волі від 5 до 7 років, а також позбавленням права займати певні посади та займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років, оскільки це вважається тепер тяжким злочином.

У Чорткові “вибирають” кота в мішку, а не депутата?

***

Хто виграє по чортківському виборчому окрузі?

***

Тарас Юрик переміг голову Козівської райради

***

У теребовлянському виборчому окрузі виграє Микола Люшняк

***

Гурт OT VINTA запрошує на презентацію альбому на книги Юрія Журавля

У ковбасній столиці Тернопільщини розігрують російські солодощі за популяризацію кремлівської соцмережі