Засуджені із Збаразької колонії матимуть житло і роботу після звільнення?

Поділитися

Зустріч засуджених Збаразької виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) із соціальними представниками Центру соціальної адаптації звільнених осіб «Дім на півдороги»
Збаразька виправна колонія управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) співпрацює більше ніж із півтора десятками громадських, благодійних організацій та релігійними громадами, які допомагають багатьом засудженим, що втратили надію, віру, можливість змінити своє життя в кращий бік, стати повноправним громадянином суспільства.
Однією із даних організацій є і Соціальна установа Центр соціальної адаптації звільнених осіб «Дім на півдороги», що проводять реінтеграцію в суспільство для засуджених жінок, які звільнилися з місць позбавлення волі.
Багато жінок, які відбували покарання у Збаразькій виправній колонії (№ 63) після звільнення виявили бажання проживати в умовах Центру, де їм допомогли пройти адаптацію, працевлаштуватися, налагодити стосунки із рідними, які в свій час відмовились від них.
Днями у Збаразькій виправній колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) вкотре відбулася зустріч засуджених із соціальними представниками Центру соціальної адаптації звільнених осіб «Дім на півдороги», Оленою Литвин та Ольгою Горбенко.
Метою даного візиту була зустріч із засудженими та презентація для них послуг Центру, що відкриває двері жінкам, які повертаються з місць позбавлення волі та прагнуть змінити своє життя.
Зустріч проходила в клубі установи для засуджених. На поставленні питання, соціальні представники надавали вичерпні відповіді. Кожна із бажаючих мала можливість заповнити анкету – заявку на участь в проекті та отримати візитку.
На завершення заходу Олена Олександрівна зауважила, що основною метою Центру, є насамперед бажання людини повернутися, адаптуватися до нормального життя, так як Програма «Дім на півдороги» вимагає від своїх мешканців всесторонньо працювати над зміною власної поведінки, над вирішенням багатьох проблем, пов’язаних з житлом, навчанням та роботою.
.

Тетяна Бутрин,
старший інспектор відділу СВПР
Збаразька виправна колонія (№ 63)
управління ДПтС України в Тернопільській

У Підволочиську об’єднуються проти корупції та для допомоги АТО

Губернатор Тернопільщини Сиротюк і свободівці з райдержадміністрацій йдуть у відставку