Народна люстрація у Кременці: сміятись чи плакати?

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла як у Кременці суддів і прокурорів люстрували

Писали ми й про реакцію правоохоронців, які відразу почали переслідувати активістів.

Представники “Народної ради” повідомляли, що у Кременці може вибухнути новий Майдан.

Прагнення кременчан змінити це паскудство підтримав “Правий сектор”.

Що ж зараз відбувається у Кременці?

17 січня

Тезово повідомляє “Народна рада”
– вранці Віталію Ващенкові принесли повістку з’явитися до слідчого РВ УМВС Кременецького р-ну на 14.00? Савчуку Віталію у телефоному режимі повідомили про бажання поспілкуватися у відділку (зразу зазначу, що, як виявилося пізніше, викликали на допит по «антимайдану», але провели час вони із Ващенком разом);
– прибувши до райвідділу, виявилося, що воно в стані «облоги»: ворота замкнені, запустили лише двох (Савчука та Ващенка), на подвір’ї були всі правоохоронці району, викликані з дому;
– Ващенку В. висунули звинувачення щодо вчорашніх подій, інкрімінуючи йому цілий ряд правопорушень. Одночасно подібні звинувачення висунуті Бендесюку Ігорю та ще одній особі, яка нам невідома;
– стосовно Ващенка В. слідчий здійснює клопотання перед судом щодо його утримання під арештом: останній спереживався, що відповідно до законодавства суд не встигне навіть теоретично розглянути дане клопотання сьогодні;
– як заявив начальник міліції Галевич В.Б. питання щодо реакції на вчорашній захід вирішується навіть не в області, а на державному рівні: МВС та Генпрокуратурі;
– як заявили і Галевич і прибувший в.о. начальник обласного управління міліції «вони морально на нашій стороні», але «не допустять порушення закону». Всі зазначають – головна причина такої реакції це те, що дана подія стала відома по всій державі.
Кілька зауважень:
1. Дивує швидкість відкриття кримінального провадження: чорнило навіть не встигло висохнути на папері. Для порівняння – 26 вересня 2014 року депутатом почаївської міськради М.Замковським були подані звернення у прокуратуру та відділ внутрішніх справ щодо порушення законодавства екс в.о. мера Почаєва Заболотним (вироблення технічної документації без рішення сесії чи виконкому за власні кошти в інтересах Почаївської Лаври.). І що? Станом на 15 січня 2015 року про цю справу у міліції навіть ні слухом, ні духом! Народна Рада та Правий сектор 26 грудня 2014 року фактично примусила зафіксувати райвідділом міліції факт незаконної рубки «Кремлісом» лісу в околицях села Комарівка. І що? Станом на 15 січня 2015 року ніхто, крім лісника, навіть не допитаний, а слідчі навіть не поцікавилися в організації де ж вирубаний ліс?
2. Цікавий прецендент! Під час вчорашнього «беззаконня» були присутні правоохоронці. Чому не зупинили все це? А тому що розуміли, хто був справжнім злочинцем у цій ситуації. Були присутні голова РДА та районної ради: і ніхто не сказав слова вголос проти даної акції! А чому? Тому що всі розуміють, що все почалося через кількох скотин, які так полюбляють гроші (і це тільки видима частина справи)! І за це все мають відповідати троє осіб!?

ЦЬОГО НЕ БУДЕ! А ДАНІ ЛЮСТРОВАНІ ОСОБИ ЛИШЕ ПЕРШІ, ЯКЩО НЕ ПІДУТЬ САМІ. ХТО У СПИСКУ, ВОНИ ЗНАЮТЬ.

18 січня

Сміятись чи плакати?
Згідно чинного законодавства нашою організацією було повідомлено працівників міської ради про проведення акції 16 січня. Тому хотілося б прокоментувати реакцію на це місцевого керівництва.
1. Голова райдержадміністрації Ткачук В.А. – після початку акції був запрошений на акцію дзвінком голови НР. Прибув на місце швидко та пробував розрядити ситуацію. Повів себе в даній ситуації достойно.
2. Голова районної ради Смаглюк А. – після початку акції був запрошений на акцію дзвінком голови НР. Довго відмовлявся та шукав привід не прибути на місце. Зрозумівши, що привеземо, прийшов сам. Хлопець надто швидко забув, в який спосіб усівся в це місце. Андрійко — вислів Тараса Бульби до свого сина читав?
3. Міський голова Ванжула Р. та молода команда — не телефонували, так як були повідомлені письмово. Присутніми не були ні мер ні жоден з заступників.
4. Депутатський корпус — замучимось усіх обдзвонювати. Присутніми були Стефанський В. та Сімчук С., що й видно на фото. А тепер саме цікаве. З неофіційно отриманої інформації за те, що в робочий час секретар міської ради Сімчук С. прибув на мітинг був покараним. Молода команда склала протокол про те, що він був відсутнім на робочому місці цілу годину. Хоча, враховуючи свою некомпетентність навіть у цьому, зроблено це було з порушеннями самої процедури.

Другий Святвечір: історія та традиції Водохреща

Люстрація по-кременецьки (відео)