Молодь зі всієї країни знову приїде на Тернопільщину на “Гурби-Антонівці”

Поділитися

gurba_0093У лісах Тернопільщини та Рівненщини пройде 13-та найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра для молоді «Гурби-Антонівці 2015 ім. В. Гарматія». Триває набір 300 учасників зі всієї країни. Подія відбудеться 1-4 травня традиційно на місці найбільшого бою УПА проти військ НКВС – біля урочища Гурби. Організатор: Молодіжний Націоналістичний Конгрес. Особливістю цьогорічного заходу стане велика частка учасників із південно-східних регіонів.

«Гурби-Антонівці» проходять уже 12 років за будь-якої ситуації в державі. Особливої популярності здобули після подій на Майдані: тоді заявки на участь подали 600 учасників, серед яких були обрані 330. Популярність заходу пояснюється його ефективністю: він згуртовує та гартує патріотичну молодь з різних областей, готує нову генерацію дієвих та рішучих патріотів, які готові змінювати країну. Учасники попередніх ігор уже показали себе на Майдані, сформувавши відому 14 сотню Самооборони. Вчорашні випускники «Гурб-Антонівців» – це сьогоднішні волонтери мережі «Вільні Люди», яка діє по всій Україні та доставляє допомогу військовим на передову: від берців та рацій до автомобілів. Хлопці, які були курінними та чотовими на «Гурбах-Антонівцях», сьогодні захищають країну у лавах Нацгвардії та інших формувань.

У 2015 році подія присвячена пам’яті Володимира Гарматія – багаторічного учасника заходу з Тернопільщини, командира мінометного взводу, який воював у 72-ій бригаді та загинув у Луганській області в липні 2014, захищаючи Україну.

Оскільки сьогодні як ніколи важливе єднання, обмін ідеями та спілкування молоді різних частин країни, цьогоріч на заході очікується найбільша кількість учасників з південно-східних областей. Для таких організаторами буде відшкодована частина витрат на транспорт.

У грі «Гурби-Антонівці» за перемогу змагаються 2 команди – курені. На території лісів площею 25 км2  протягом 60 годин безперервно обидва курені боряться за прапори один одного та символічні «життя» супротивників. Гра славиться своїми екстремальними умовами та командним духом. Адже у змаганні за перемогу учасники на 3 доби забувають про комфорт та сон, а партнери по команді стають побратимами не лише на «Гурбах-Антонівцях», а й в житті.

На відкритті заходу його учасники вшановують пам’ять воїнів УПА, які боролись на місці проведення гри у квітні 1944 року у найбільшому бої повстанців проти військ НКВС. Важливим елементом заходу є прибирання великої території лісу учасниками гри.

«Гурби-Антонівці» – це жива школа командної роботи та стійкості на шляху до перемоги. Хочеш змін? Почни з себе – зголошуйся на «Гурби»!

Тернополян запрошують на “зелену” акцію по вулиці 15 Квітня

На Тернопільщині стартував екочелендж і помандрував до Бережан та Івано-Франківська