Риба гниє з голови, або клоунада на засіданні уряду

Поділитися

9231032XYIKeX8Боротьба з корупцією, яку продемонстрував пан Аваков під час засідання уряду, де були затримані керівники МНС, схожа на дешевий піар. А чи не є це відволіканням громадськості від вимоги ряду депутатів Верховної Ради (до речі, різних політичних сил) щодо створення слідчої комісії по фактах озвучених керівником Державної фінансової служби, паном Гордієнком, щодо розкрадання бюджетних коштів урядом Яценюка в сумі 7,5 мільярдів гривень та відсторонення від виконання службових обов’язків на час перевірки прем’єр-міністра.
Ніхто не збирається захищати керівників МНС, які продовжували злочинні корупційні схеми часів януковича, крім того, також, збирали гроші з регіональних керівників за посади та проводили щомісячні побори.
Саме цікаве, що в кожній області всі чудово знають прейскуранти розцінок в умовних одиницях за ту чи іншу посаду не тільки в МНС, а й на митниці, в податковій, в міліції та інших державних установах. Хабарництво та корупційні схеми часів правління януковича живе і процвітає.
За останній час відбулось ряд корупційних відставок керівників вищих державних установ. Це відставка керівництва фіскальної служби, митниці, податкової міліції, залізниці, МНС та інших. Всіх цих керівників в свій час при призначенні лобіював пан Яценюк та затверджував уряд.
В любій демократичній європейській державі після таких гучних відставок уряд разом з прем’єром добровільно пішов би в відставку. Чи зробить такий крок пан Яценюк із своїм урядом? Подивимось. Час покаже.
Віталій Максимов

На Тернопільщині стартував екочелендж і помандрував до Бережан та Івано-Франківська

У Тернопіль прибули мощі Папи Римського Івана Павла II