На Великдень на Тернопільщині згоріла церква (фото, відео)

Поділитися

На Великдень справжнє лихо трапилось в селі Снігурівка, що у Лановецькому району. В приміщенні Української Православної Церкви Київського патріархату виникла пожежа. Про це повідомили  лановецьких рятувальників по телефону о 15.54. Через 13 хвилин пожежники прибули до місця події.

На момент прибуття підрозділу вогнеборців, вогонь охопив практично усе приміщення дерев’яної церкви, на відстані близько 20м. від якої знаходився будинок священика, якому теж загрожувало загорання (тому мешканці села поспіхом виносили домашні речі на безпечну відстань). Вітер роздмухував вогонь, від чого зайнялися 2 копиці сіна які знаходились на відстані 200м. від церкви на сусідських подвір’ях, тож частина сил і засобів задіювалась на гасіння та захист прилеглих житлових та господарських будівель.

Пожежу ліквідували о 17.40.

До гасіння пожежі залучили 15 рятувальників, а також 3 одиниці спеціальної пожежної техніки, та два пристосованих автомобілі для підвозу води. На місці пожежі працювала оперативна група Управління ДСНС України в області в складі чотирьох чоловік.

Причина виникнення пожежі та сума завданих збитків встановлюється.

Нагадаємо, що напередодні найбільшого християнського свята громади Архистратига Божого Михаїла с. Буглів Лановецького благочиння та громади Різдва Пресвятої Богородиці с. Кутиська Лановецького благочиння (настоятель прот.Роман Стадник) перейшли з Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) до Української православної церкви Київського Патріархату (УПЦ КП).

Сьогодні у фіналі юнацької Ліги чемпіонів “Шахтар” зіграє з “Челсі”

На автодорозі в селі Горинка горіла вантажівка (відео)