Попов розказав свою версію розгону Євромайдану

Поділитися

опоп30 листопада 2013 року був найсприятливіший день ​​для завезення конструкції новорічної ялинки на Майдан Незалежності в Києві, сказав в ефірі телеканалу “112 Україна” екс-голова КМДА Олександр Попов, передає УНН.

Він виклав свою версію того, що відбувалося в ніч на 30 листопада 2013 року, коли “Беркут” розігнав студентський Євромайдан.

“Дійсно у міста була проблема – підготовка до Нового року і завезення останньої частини конструкції, тому що перша частина вже була завезена. Тривав монтаж і ялинки, і ковзанки, облаштування ярмарки. Ці роботи вже велися. Щоб продовжити роботи, потрібні були ці конструкції. Виходячи з ситуації, що складалася, було видно, що 29 листопада за численними заявами політиків було так: з одного боку, закінчується студентський Майдан. З іншого – з 1 грудня знову будуть громадські рухи, які знову могли б привести людей на Майдан. Було зрозуміло , що найбільш сприятливим днем ​​є 30 число – між 29-м і 1-м. Тому, коли мені зателефонував Андрій Клюєв (екс-секретар РНБО – ред.) і сказав вдень 29 листопада, щоб готувалися, тому що сьогодні можна буде завезти ялинку, я поставився до цього нормально, тому що це було логічно. З іншого боку, перед обідом, наскільки я пам’ятаю, з Прибалтики (екс-глава Національного банку України Сергій – прим.) Арбузов дав сигнал про те, що очевидно все-таки щось буде підписано. Я десь близько обіду навіть запросив працівників комунальних підприємств, і зокрема Міськсвітла, і хотів доручити світлову ілюмінацію, щоб це святково відзначити”, – сказав він.

О.Попов запевнив, що у нього було уявлення, що на саміті у Вільнюсі повинно було “статися щось хороше”.

“Увечері, коли до мене прийшов (екс-заступник секретаря РНБО Володимир – прим.) Сівкович. Був дзвінок А.Клюєва про те, що він буде точно знати, коли ситуація буде сприятливою і можна буде завезти ці конструкції, коли це можна зробити без конфлікту. Я довіряв і В.Сівковичу, і А.Клюєву, бо до них стікалася вся інформація. Коли мені В.Сівкович сказав, що на Майдані зараз така ситуація, що всі роз’їхалися, комунальні служби поїхали виконувати ту роботу, яку і завжди”, – сказав він.

Водночас О.Попов, відповідаючи на запитання, чому він не зробив заяву і не подав у відставку після розгону Майдану, зазначив, що якби можна було все повернути назад, то він, напевно, так би і зробив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на екс-мера О.Попова подані позови на 50 млн.

Путін провів найбездарнішу пряму лінію

У Тернополі водій Volvo на пішохідному переході збив жінку та втік