Юлія Тимошенко пропонує ліквідувати “Нафтогаз”

Поділитися

6fea0f22ae_107026НАК”Нафтогаз України” потрібно ліквідувати як надбудову і величезний корупційний осередок в країні. Про це заявила Юлія Тимошенко в ефірі програми “Шустер LIVE” на телеканалі “112 Україна”.

“Більшу частину українського газу видобуває компанія “Укргазвидобування”, і вона НАК “Нафтогазу” цей газ продає”, – сказала вона.

Ю.Тимошенко також повідомила, що собівартість видобутку газу в Україні становить 23,5 дол. За її словами, ця сума є бухгалтерської цифри, взятою з контракту між НАК “Нафтогаз України” і “Укргазвидобування” за видобуте паливо.

“Якщо мені на тиждень дадуть трошки подивитися на бухгалтерські документи “Укргазвидобування”, я вам покажу, що ціна нижча насправді, ніж 23,5 дол. Тому що там все життя – відкати. Там все життя є завищені ціни, тому що на цьому живе весь корумпований політикум”, – заявила народний депутат.

Вона також переконана, що НАК “Нафтогаз України” є непотрібною надбудовою, якої треба позбутися.

“НАК “Нафтогаз України” – це надбудова. “Укргазвидобування” видобуває газ, “Укртрансгаз” транспортує газ. А справжня реформа полягає в тому, щоб залишити ці дві реальні структури. А надбудова – НАК “Нафтогаз”, яка покликана для того, щоб концентрувати всі гроші і потім творити там мегакорупцію – мусить бути ліквідована”, – наголосила лідер “Батьківщини”.

Ю.Тимошенко також виступила за якнайшвидше створення слідчої комісії в парламенті, яка проаналізує підвищення тарифів на комунальні послуги, та висловила готовність її очолити.

В Україні накрили правоохоронців, які “кришували” борделі

Українка вийшла вперед у фінальному матчі Чемпіонату Світу з шахів