Українка вийшла вперед у фінальному матчі Чемпіонату Світу з шахів

Поділитися

orig_258556_largeУкраїнська шахістка Марія Музичук вийшла вперед у фінальному матчі чемпіонату світу серед жінок, що проходить у Сочі. Про це передає ruchess.ru.

Марії Музичук у другій партії матчу проти російської шахістки Наталії Погоніної грала білими фігурами. Незабаром після проходження контролю суперниця українки припустилася серйозної помилки, після якої М.Музичук могла добитися вирішальної переваги. Однак для цього наша шахістка мала піти на жертву фігури, на яку вона все ж не наважилася, відтак боротьба знову загострилася. Однак росіянка захищалася не найкращим чином, і М.Музичук зуміла поступово розхитати оборону чорних.

На 58-му ході Н.Погоніна визнала свою поразку. Рахунок у матчі став 1,5: 0,5 на користь Марії Музичук.

Третя партія, в якій білими гратиме Н.Погоніна, відбудеться сьогодні. Початок о 15.00.

Загалом у фінальному матчі чемпіонату світу суперницям належить зіграти чотири партії з класичним контролем часу. Якщо матч закінчаться внічию 2:2, то 6 квітня відбудеться тай-брейк у швидкі шахи.

Довідка
Музичу́к Марі́я Оле́гівна (21 вересня 1992, Стрий, Львівська область) — українська шахістка, призерка та переможниця багатьох юніорських, юнацьких та дорослих змагань. Здобула звання жіночого гросмейстера, міжнародного майстра, дворазова чемпіонка України 2012 та 2013 років.
У складі жіночої збірної України чемпіонка світу 2013 року та чемпіонка Європи 2013 року, бронзовий призер шахових олімпіад 2012, 2014 років.

Фіналістка чемпіонату світу серед жінок 2015 року.

Рейтинг Марії Музичук станом на березень 2015 року — 2526 (12-е місце у світі, 2-е в Україні серед шахісток).

Юлія Тимошенко пропонує ліквідувати “Нафтогаз”

До виборів у Тернополі створять торгівельну мережу для пільговиків