Основний документ іноземця в Україні – посвідка

Поділитися

pmjПідтвердженням того, що іноземець чи особа без громадянства законно перебуває на території нашої держави є посвідка на тимчасове чи постійне проживання в Україні. Також цей документ посвідчує особу іноземця.
Право на оформлення посвідки на тимчасове проживання мають іноземці, які прибули в Україну з метою працевлаштування; навчання; возз’єднання із сім’єю (коли один з подружжя – громадянин України; коли один з членів сім’ї має посвідку на тимчасове проживання в Україні); реалізації проекту міжнародної технічної допомоги; роботи в релігійній організації; в представництвах та філіях іноземних організацій, компаній або банків; культурної, освітньої, наукової та добровольчої діяльності; роботи кореспондентом або представником іноземного ЗМІ.
Підставою для отримання посвідки на постійне проживання в нашій країні є отримання дозволу на імміграцію, прибуття на постійне місце проживання до України.
Посвідка на постійне проживання не обмежує перебування людини в Україні часовими рамками, а на тимчасове проживання є дійсною протягом року і, за наявності підстав, може бути продовжена.
Для того, аби оформити ту чи іншу посвідку, іноземцеві слід звернутися до територіальних підрозділів Державної міграційної служби (ДМС). Зробити це потрібно не пізніше ніж за 15 днів до закінчення дозволеного строку перебування на території України (для іноземців, які прибули з країн із візовим порядком в’їзду, обов’язкова наявність довгострокової візи типу Д) або ж протягом дії дозволу на імміграцію, який видається строком на 1 рік.

Мама співака Віктора Павліка віддала аферистам останні гроші, які зібрала собі на похорон

Мистецько-краєзнавчою імпрезою буде репрезентовано унікальне видання – 3-томний енциклопедичний словник «Тернопільщина. Історія міст і сіл»