Студенти технічного університету долучилися до всеукраїнської акції “Маки пам’яті”

Поділитися

11219556_871761609550339_6531497453551021417_n29 квітня в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в рамках Всеукраїнської акції “Маки пам’яті” проходив майстер-клас із виготовлення квітів. Студенти виготовляли маки — символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Ці квіти-символи студенти планують вручити учасникам поминального молебню, який відбудеться в університеті 8 травня о 10.00 год. біля каплички Пресвятої Богородиці. В такий спосіб молоді люди хочуть витіснити георгіївські стрічки і вшанувати ветеранів без тоталітаризму.
Також 8 травня об 11.30 год. студенти ТНТУ візьмуть участь у панахиді та покладанні квітів на Микулинецькому кладовищі біля могили жертв політичних репресій, пам’ятного хреста жертвам всіх воїн та на могилах бійців загиблих в АТО.
Нагадаємо, з минулого року Україна вшановує пам’ять полеглих у Другій світовій війні під європейським та традиційним українським символом — квіткою маку. Цьогоріч вперше 8 травня — день капітуляції нацистської Німеччини — на офіційному рівні за європейською традицією став Днем пам’яті та примирення. Відповідний Указ Президент України підписав 24 березня 2015 р. Заходи із вшанування розпочалися в січні із річниці визволення концтабору Авшвіц і триватимуть до вересня — річниці завершення Другої світової війни.
Під гаслом “Пам’ятаємо. Перемагаємо” пройдуть День пам’яті та примирення і відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом 8-9 травня в Україні.

Автомайдан в гостях у мера Тернополя Сергія Надала (відео)

Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи без відмітки міграційної служби – недійсна