Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи без відмітки міграційної служби – недійсна

Поділитися

0Аби отримати допомогу від держави, вимушені переселенці повинні надати у соцзабез інформацію про своє фактичне місце проживання. Відтак у березні Уряд ухвалив постанову, якою визнано за доцільне здійснити перевірку та уточнення цих даних.
Організацію роботи по уточненню інформації покладено на Державну міграційну службу України. Однак через значну завантаженість працівників ДМС та з метою уникнення черг при наданні адміністративних послуг, Урядом прийнято рішення щодо залучення до здійснення перевірок міліціонерів, представників інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
В міграційній службі області наголошують, що довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи без відмітки підрозділу ДМС про реєстрацію місця проживання/перебування – недійсна.
Відтак не пізніше чим через 10 днів з моменту видачі довідки органом соціального захисту, переселенці повинні звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем фактичного проживання та повідомити свою адресу. Після перевірки даних, до довідки протягом трьох днів буде проставлено відповідний штамп про реєстрацію місця проживання.
У разі зміни адреси фактичного місця проживання, переселенці протягом 10 днів також мають повідомити міграційну службу про такі зміни.

Студенти технічного університету долучилися до всеукраїнської акції “Маки пам’яті”

Чи потрібні детективи в Антикорупційному бюро?