Члени Тернопільської міської виборчої комісії не оголосили перерви у засіданні, а просто пішли спати

Поділитися

Тернопільська міська виборча комісія, близько 21. 00 год. 26 жовтня, фактично припинила проведення свого засідання з встановлення результатів виборів 25 жовтня 2015 р. і пішла відпочивати до 12.00 год. 27 жовтня.

 Під час засідання із встановлення результатів голосування голова Тернопільської міської виборчої комісії Віктор Дрозда сказав: «ми не робимо ніяких перерв, наше засідання продовжується, просто ми йдемо спати».

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, члени цієї комісії близько 21.00 год. 26 жовтня  опломбували сейф, зачинили приміщення із виборчою документацією і пішли відпочивати до 12.00 год. 27 жовтня. Такі дії комісії, на нашу думку,  суперечать ч.2 ст. 83 ЗУ «Про місцеві вибори» в якій сказано, що «засідання територіальної виборчої комісії починається з моменту закінчення голосування і продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування. На цей час члени територіальної виборчої комісії не можуть залучатися до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії. Таке засідання територіальної виборчої комісії оформляється протоколом безперервного засідання, який підписується головою або головуючим на засіданні, а також секретарем виборчої комісії або членом виборчої комісії, який виконував на зазначеному засіданні обов’язки секретаря».

Варто зазначити, що станом на 12.30 год. 27 жовтня Тернопільська міська виборча комісія ще не розпочала свою роботу із встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня.

Як Сергій Притула “відмазував” підмочену репутацію “Кафедри” (відео)

В Івано-Франківську підтримали 100% “Блок Петра Порошенка” лише в “дурдомі”