Вибори в селі

Поділитися

Від лісоруба на вирубці лісу – до позаштатного кореспондента газети «Право, ілюзії і факти». На лісі заробиш більше, втім спину Павло в свої 36 років вже “зірвав”, тому доводиться підробляти на виборах журналістом напівфейкового видання.

Паша зустрічає виборців під клубом села Федорівка. Тут розташована дільниця, де голосують мешканці чотирьох довколишніх сіл: Рови, Круги, Розтісне і власне Федорівка. Стареньких централізовано підвозять автобусами, а хто зовсім немічний – до тих на синіх «Жигулях» їде делегація зі скринькою . «Орган… Горган… Горгант? – Бабуся не може вимовити прізвище кандидата в обласні депутати. – За нього й голосуватиму. Бо він таке пісьмо прислав красіве, і дуже просив за нього проголосувать. Раз просив – то треба дать». Ніби жартує, але галочку таки ставить навпроти нього. А значить, весь цей передвиборний спам таки має ефект…

Серед лісів і боліт, на берегах «київського моря» живуть щирі прості селяни. Якихось 70 кілометрів від столиці – і ніби потрапляєш в інший світ. Світ, де топлять дровами і не користуються фейсбуком. Зазирнути в цей інший світ можна хіба зовсім трошки, через об’єктив камери Громадського. Дивіться незвичайно романтичний репортаж Богдана Кутєпова.

У Тернополі “намалють” результати виборів так, як захочуть?

Новий сезон NBA: чого чекати?