Український вертоліт, що розбився у Словаччині, вилетів з Тернополя?

Поділитися

1403623722-3364Одним із загиблих у Словаччині нелегальних мігрантів, які перебували на борту вертольота, що зазнав катастрофи 11 листопада, імовірно, був громадянин Іраку. Про це повідомили в прес-службі глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

“Особи шістьох загиблих у Словаччині нелегальних мігрантів, котрі перебували на борту вертольота, що зазнав катастрофи 11 листопада, поки не встановлені. Однак принаймні один із них, імовірно, був громадянином Іраку”, — сказано в повідомленні.

Як зазначається, на електронну адресу Г.Москаля надійшов лист із проханням допомогти з’ясувати долю громадянина Іраку, який навчався в Україні, а потім вирішив нелегально потрапити в Євросоюз.

“Автори листа (також громадяни Іраку, що здобули в Україні вищу освіту й залишилися тут) стверджують, що їхній товариш перебував на борту того самого вертольота, який вилетів у Словаччину з Тернополя або Львова.

Після авіакатастрофи будь-який зв’язок із молодим хлопцем припинився. Спроби отримати хоч якусь інформацію через дипломатичні установи Словаччини були безрезультатними.

Автори листа надіслали фото свого товариша, описали, в чому він був одягнутий того фатального дня, і попросили з’ясувати, чи немає його серед загиблих”, — повідомили в прес-службі.

Г.Москаль направив звернення керівництву Чопського прикордонного загону з проханням зв’язатися зі своїми словацькими колегами й отримати відповідну інформацію.

Нагадаємо, вночі 11 листопада у напрямку населених пунктів Ужгород (Україна) та Вишнє-Нємецьке (Словаччина) прикордонний наряд, в умовах складної видимості, на слух зафіксував шум двигуна неопізнаного літального апарату.

У результаті пошукових дій на території Словаччини у 35 кілометрах від кордону був виявлений цивільний гелікоптер “Мі-2”, який зазнав аварії.

На борту літального апарату знаходилося 2 громадянина України та ще четверо вихідців з країн південно-східної Азії, серед них 2 жінки.

Олена Підгрушна фінішувала лише на 12 місці

Яценюк звернувся до Порошенка, щоб РНБО прийняла остаточне рішення про заходи з повернення Криму