Майдан ще не завершений

Поділитися

pidgajciДану статтю підгаєцька влада заборонила публікувати у районній газеті.

Така демократія і свобода слова на Підгаєччині. Боляче,якщо таке ж відбувається і в інших районах та областях України.

90 днів боротьби Майдану за нову Україну.Чи змінили вони нас і наше життя?Так,але не повністю. Після буремних подій дворічної давності було написане дане звернення.Деякі його пункти,можливо,вже не є актуальними,але прагнення змін у більшої частини населення все-таки залишилося. Прикро,що віз і нині там. Районні гілки влади тягнуть його в різні сторони, кличуть нас не гризтися і єднатися. Але чомусь не на принципах правди і справжнього, а не шароварного патріотизму, а на принципах легалізації старого “яничарського режиму”. Я вже писав звернення до міського голови. Повне ігнорування і продовження дій в тому ж дусі. Тому спробую звернутися від імені людей до районної влади,якщо не буде результату,буду задіювати інший план та інші методи,адже ніколи не погоджусь з тим,що можна так швидко забути вимоги Майдану.
Зміст звернення підгаєцьких активістів Євромайдану до депутатів районної ради
Враховуючи стан,в якому знаходиться зараз Україна,будучи вірним ідеалам,за які боровся Майдан,а саме:повне перезавантаження системи влади,народна люстрація і досягнення справжнього народовладдя, а також, недопущення повторення ситуації 2004 року,коли чиновники,не відчуваючи контролю громади,знівелювали досягнення Помаранчевої революції,вимагаємо створення з числа діючих депутатів районної ради та представників громади люстраційної комісії з розслідування корупційних дій чиновників районного рівня. Вимагаємо від комісії наступне:
1.Оприлюднення списку членів партії регіонів,яка безпосередньо причетна до загибелі і каліцтв українських патріотів під час революційних подій на Майдані,з подальшим усуненням їх від владних посад.
2.Виголошення прізвищ осіб,які причетні до підкупів виборців та фальсифікації під час виборів 2010-2013 років.
3.Оприлюднення списків краян,які під час подій листопада 2013-лютого 2014 на комерційній основі підтримували людиновбивчу політику В.Януковича та його найближчого оточення в Києві.
4.Розслідування діяльності районної прокуратури щодо фактів тиску на підприємців ,фермерів та організації;закупівлі будівельних матеріалів для потреб прокуратури,заправки автомобіля районного прокурора за їхній рахунок.
5.Комплексну перевірку законності рішень суду.Розслідування правомірності податкових нарахувань на бізнес.
6.Перевірку чисельних фактів хабарництва головного лікаря районної лікарні та в разі їх підтвердження-звільнення з посади та притягнення до відповідальності згідно з законодавством;розслідування корупційної діяльності комісії районної поліклініки.
7.Перевірку районного відділу освіти та виявлення причетних до корупції.
8.Розслідування щодо використання коштів на будівництво Підгаєцької гімназії,починаючи з 2006 року.
9.Вимагаємо від керівництва ДАІ чітких та ефективних дій,спрямованих на протидію і викорінення корупції та хабарництва,як ганебних явищ,що підривають довіру громадян до правоохоронної системи в цілому,виявлення фактів неправомірних та злочинних дій працівників ДАІ,що вже відбулись,та притягнення причетних службовців до відповідальності.
10.Нагадуємо Райвідділу міліції про те,що їхнім основним завданням є охорона прав громадян,тому діяльність міліції має бути максимально об’єктивною та прозорою.
11.Проведення комплексного аналізу та перевірки роботи лісового господарства району за фактами незаконного вирубування лісів на території району.
12.Створення веб-сторінки та сторінок в соціальних-мережах районної ради,на яких щоденно будуть публікуватися звіти про роботу адміністративного апарату району.Це реалізує динамічний інформаційний зв’язок між громадськістю та районною владою,дасть можливість оперативніше визначати пріоритетність та актуальність певних питань.
13.Маючи право на доступ до публічної інформації,вимагаємо опублікування в районних засобах масової інформації детальних звітів про витрати на утримання районних органів влади,оклади окремих чиновників,використання державних коштів на конкретні цілі.
Виконання даних вимог буде свідченням того,що публічна влада району усвідомлює та підтримує прагнення народу до життя в правовій державі та готова співпрацювати з громадськістю для спільного знаходження механізмів вирішення проблем.Також,це свідчить про готовність влади брати на себе відповідальність за ситуацію в краї.У випадку,якщо представники районної ради не готові до цього,то вони повинні публічно визнати свою маргінальність та добровільно скласти свої повноваження.
Пропонуємо винести вищевказані питання на сесію районної ради,яку провести відкритою.Невиконання вимог у двотижневий термін означатиме безвідповідальність керівництва та призведе до висловлення недовіри районній раді і її керівникам.
Громадські активісти району:
Пухайло Ю.Й.
Гацакера М.В.
Плугатор О.О.
Войтович І.В.
Панченко І.В.
Шадловський Я.М.
Незабаром ми знову схилятимемо голови,вшановуючи подвиг Небесної Сотні.Як прикро,що Підгайці залишились,напевно,районним центром,де немає пам’ятного знака Героям.Тож спробуймо відати їм данину нашими реальними вчинками,адже доля і майбутнє України залежать від нас.Слава Україні!Героям Слава!

Olexandr Puhaylo

Акція студентів і викладачів ТДМУ «Скринька хоробрості» подарувала радість і надію онкохворим дітям

3 1 січня 2015 року плата за землю – це місцевий податок, який є однією iз складових податку на майно