Олег Барна: ганьба чи ходячий анекдот Тернопільщини?

Поділитися

senaКоли у жовтні минулого року до Верховної Ради обрали Олега Барну по чортківському виборчому окрузі ще й від Блоку Петра Порошенка, то чимало поважних інтелектуалів Тернопільщини говорили, що буде цирк у парламенті. Тоді не надто вірилось, що селюх-учитель на щось здатен, окрім як “язиком мішки носити”.

Ось це все, на що спромігся Олег Барна за рік роботи.
Ось це все, на що спромігся Олег Барна за рік роботи.

Сам факт обрання Барни від провладної політичної сили викликав сміх, бо до того Олег Барна критикував владу на чім лише світ стоїть. Виходить брехав? Чи “мєсто сєдєніє опрєдєляєт мішлєніє”? Ставши порошенківцем, у Барни “солоденький президент” став ідеалом. Коли ж прийшло “замовлення” на Яценюка – “він відчув себе потрібним”. Критика уряду  та його глави нашим нардеп виглядає просто пустодзвінством. І це в той час, коли Яценюка дійсно необхідно АРГУМЕНТОВАНО розіп’ясти за злочинну бездіяльність. Складається враження, якби Барні дали команду фас на балет чи космічне авіабудування, то він з таким же завзяттям “гавкав”

Якби ж “чортківське помело” було хоча б принциповим. Але ж де ж там! Барна не гребує заробітками із однопартійцями Яценюка. Разом з Тетяною Чорновол – він кинувся виконавати чергове “баблисте завдання” із легалізації коштів Януковича.

Звідки таке завзяття? Та розуміє Олег Барна, що випадково потрапив у вищу лігу політичного життя  і в будь-який момент це все може скінчитися. Ось і “старається, як може”…

Вчинок Барни підняв його у десятку напйпопулярніших хештегів україномовного твітера
Вчинок Барни підняв його у десятку напйпопулярніших хештегів україномовного твітера

Хто ж такий Олег Барна? Відомо, що народився 18 квітня 1967 року.  На нинішній день мала б бути хоч крапля воливи  в голові. За знаком гороскопу – Овен, а “овно, як відомо, завжди овно”. За китайським літочисленням – “коза”. Батько двох дітей. Одружений. Хвалився, що переганяв автомобілі з-за кордону. З неофіційною інформацією, нібито  його старший брат мотає строк за гратами за розбій. Так це чи ні – достовірно невідомо. Брати про це не поширюються. Наймудрішим серед трьох братів Барн є Степан. “У генах найменшого брата природа відклала найменше агресії”,- кажуть їхні односельчани. Депутатському мандату Олег має довічно дякувати брату Степану та, звісно, Роману Заставному.

До нардепства про Олега Барну відомо небагато, оскільки чоловік жив і працював у селі на Чортківщині. Коли став сільським головою, мав конфлікт з керівником району Тарасом Капустою. Останній працював за губернаторства Юрія Чижмаря, .  Справа дійшла до рукоприкладства. Бійка трапилась 29 січня 2010 року в кабінеті Тараса Капусти.   Барну за це засудили на три роки обмеження волі з випробувальним іспитовим строком 1 рік.

Однокурсники Олега розповідали журналісту “Про все”, що під час навчання у педагогічному інституті, Олег Барна не відзначався якимись інтелектуальними здібностями. За нього вчилась і здавала заліки-екзамени староста групи, на якій він й одружився. Олег Барна тим часом носив парти, копав городи і т.п. виконував функції, більш характерні для сільського хлопця.

barnaЯк сільський голова Олег Барна також “косячив” і про це розповіли земляки нардепа. Лише одне оголошення до жителів села Нагірянка чого варте: попереджаю всіх жителів про заборону самовільного (без відома і вказівки сільської ради чи уповноваженої особи) вибору земельної ділянки та будівництва гробОвців на сільських цвинтарях. Тих, хто вже побудував собі склепи наперед (без відома і погодження сільської ради), задля уникнення непорозумінь (накладання штрафу, ВИЛУЧЕННЯ ГРОБІВЦІВ ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ПОТРЕБ (захоронення одиноких, малозабезпечених) та інше) запрошую негайно прибути на зустріч зі мною у сільську раду до 23 вересня 2005 року. Уникнення даної зустрічі зі мною можливе лише для тих, хто встигне до даного часу “сховатися” у своїх гробОвцях.

Сайт телеканалу 1+1 відкопав ось такі 10 цікавих “позитивниньких” фактів з біографії Олега Барни, прагнучи “зліпити” з нього “пазітівнєнького” місцевого Робін Гуда.

Спортивне минуле. У 1994–1995 роках ставав срібним призером Чемпіонату України із зимового поліатлону (стрільба, лижна гонка, підтягування на перекладині) та брав участь у міжнародних змаганнях у складі української збірної.

Перекрив дорогу міжнародному потягу. Політичну кар’єру почав у Тернопільській області, звідки родом, нині його рідний брат очолює Тернопільську ОДА. Протягом восьми років Олег Барна очолював Нагірнянську селищну раду. Тоді політик вдався до того, що перекрив рейки та зупинив потяг “Москва-Софія”. Таким чином боровся, аби борги за комунальні платежі бюджетників виплачувались не з селищного, а з районного бюджету.

Поранений на Євромайдані. Депутат брав активну участь у подіях Євромайдану і на Тернопільщині, і у Києві. Під час протистоянь у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року отримав поранення голови та вибите плече.

 Учасник АТО. Барна брав участь у АТО на Сході у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Позивний Барни – “Дядько Олег”, був командиром міномета.

 23 роки роботи в школі. Аж до обрання нардепом у 2014 році Барна працював вчителем у школі, з цією посадою поєднував громадську діяльність. Викладав політик  фізику та допризивну підготовку.
Зламав ребро депутату з Радикальної партії. Бійка між Барною та Юрієм Чижмарем почалась у приймальні одного з телеканалів. Перед тим політики зійшлись у гарячій дискусії у студії, яка продовжилась після закінчення ефіру. Далі зав’язалась бійка, яку зняла камера спостереження.

У столиці про це не знають, а ось для більшості мешканців Тернопільщини Чижмарь – губернатор-злодій, який нажився на стихійному лиху на півдні Тернопільщини, “циган”, який сфальшував дострокові вибори до Тернопільської обласної ради у 2009 році, “намалював” успішне друге місце партії Єдиний контроль” Балоги та посадив у крісло одіозного афериста – першого заступника Сергія Тарашевського…
Підтримав Тетерука після інциденту з Кужель. Після того, як нардеп Андрій Тетерук вдарив пляшкою по голові Олександру Кужель, більшість колег за парламентом Тетерука засудили. Але не Барна. “Не чіпай, друже, л**но, і не будуть смердіти руки”, – таким дописом підтримав комбата депутат БПП.

 Напав на Яценюка з букетом. Під час звіту прем’єр-міністра Арсенія Яценюка Олег Барна вручив главі Уряду троянди, а потім намагався його винести з трибуни. Букет був призначений не прем’єру, а Миколі Томенку, який святкував день народження. Після бійки дії нардепа засудили його колеги за фракцією, а згодом стало відомо, що Барну виключили з БПП.

“Істинний інтелігент”. Напередодні бійки у Раді Барна розмістив на своїй сторінці у Facebook допис із заголовком “Істинна інтелігентність повинна допомагати народу називати речі своїми іменами, а не закривати очі на брехню”. У записі депутат зауважує, що не вважає вжиття лайки відсутністю інтелігентності. Хто спілкувався хоч раз з Барною, знають, що у нього просто обмежений словниковий запас. Певно, це ознака “великого патріота” )))

 

Українці глузують в соцмережах через інцидент між Барною та Яценюком

Жіноча збірна України виграла “бронзу” на етапі Кубка світу з біатлону