Ширка по-теребовлянськи, або як лізуть в “чоколядку” з косами та вилами

Поділитися

9368605121_bd97669025_oСхоже у Теребовлі в райраді створена одна велика “чоколядова коаліція”.
До районної ради пройшли: 8 представників БПП, 8 – свободівців, 8 – бютівців, 5 – радикалів, 4 – Громадянської позиції та 3 – самопомочі.
Як стало зрозуміло після першої сесії представники 3 з 6 партій домовились про об’єднання в райраді задля здобуття посад. В результаті таких домовленостей головою райради обрано директора школи з Острівця Ігоря Смільського. На заступника “Батьківщина” просунула стоматолога Ольгу Трапову. Новоявленому ляшкісту Яремку обіцяють стару посаду начальника соцбезу. Схоже заради теплих посад так звані “опозиціонери” забули про обіцянки та угоди своїх босів у Києві. Як відомо, лідерка Батьківщини Юлія Тимошенко підписала угоду про співпрацю у місцевих радах з лідером Свободи Олегом Тягнибоком.
А Радикальна партія на чолі з Олегом Ляшком взагалі на знак протесту злочинним діям влади, переслідуванню патріотів вийшла із парламентської коаліції.
Проте на Теребовлянщині місцевим “патріотам” не до таких високих матерій, про які йдеться в угоді Батьківщини та Свободи, яка гласить: “Ми об’єднуємо свої зусилля в місцевих радах навколо спільних принципів, основними з яких є – соборність і неподільність України, впровадження реальних реформ, боротьба з корупцією, продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, захист добровольчого й волонтерського руху, зниження тарифів ЖКГ та підвищення соціальних стандартів”…
Незаперечним доказом цього стало поіменне голосування на другій сесії райради за ініційоване ВО “Свободою” звернення до Верховної Ради та Президента України щодо відповідальності та відставки Яценюка та його кабміну. Ось його результати:

terebovla

terebovla2

До слова 19 із 36 голосів “за” звернення якраз достатньо для прийняття звернення. Одним голосом менше – і рішення не було б прийняте.
У час, коли лідер ВО “Батьківщина” Ю. Тимошенко на всю країну заявляє, що «діяльність Кабінету Міністрів прямо призводить до зубожіння громадян, соціальної депресії, спаду виробництва, зростання інфляції та державного боргу. Такі дії уряду важко кваліфікувати інакше ніж, як зраду національних інтересів України в умовах війни» і на партійному з’їзді закликає своїх депутатів місцевих рад показати, що «Батьківщина» – це совість місцевих рад, лише половина (4 з 8) її фракції у Теребовлянській райраді підтримує звернення щодо відповідальності та відставки уряду А. Яценюка.
Лідер Радикалів О. Ляшко в ефірі ICTV заявив: “Ми за відставку уряду, ми будемо голосувати за відставку уряду”, нардеп від Радикальної партії, екс-голова Тернопільської ОДА Ю. Чижмар з парламентської трибуни роз’яснив, чому вважає, що уряд Яценюка має піти у віставку. У той же час Теребовлянські радикали у районній раді усі як один утримались під час голосування за звернення.
Може вони не помічають того, про що йдеться у зверненні: “Результатом року діяльності уряду на чолі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, який прийшов до влади на крові Героїв Революції Гідності та учасників російсько-української війни, стало неймовірне зростання комунальних тарифів; урізання соціальних стандартів; намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства й землю сільськогосподарського призначення; свавілля каральних органів; переслідування політичних опонентів; кидання за ґрати націоналістів – учасників війни та революції, волонтерів. Замість того, щоб вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки й поліпшення якості життя українців, Арсеній Яценюк та його уряд лише імітували реформи, лобіювали інтереси олігархічних кланів, знищували політичних конкурентів.” Можливо їм непомітне тотальне зубожіння українців та доведення нації до відчаю, чи вони живуть у іншій реальності?
Мабуть теплі місця для їхніх патронів значно важливіші за совість чи відповідальність перед власними виборцями, котрі обирали бютівців та ляшківців як гідних радикальних опозиціонерів теперішній владі “блоку політичних проституток”, як самі називали представників БПП на зустрічах з виборцями. Тепер ж усі дружно лягають під них. Чи то порошкова чоколяда так гріє, чи за тих проституток, що у чоколяді, платять дорожче?
А нам залишається спостерігати та чекати наступних виборів, щоб знову комусь повірити, й у черговий раз обманутися.

Віталій Бойчук

Занепад церкви у сучасному житті України і тернополян: далі буде ще гірше? (відео)

Посередника, який передавав хабар судді, взяли під варту