Меру Тернополя не дозволили маніпулювати “пакетним голосуванням” (відео)

Поділитися

20 січня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі Тернопільської міської ради. Як відомо, це одна з «найжирніших» комісій в будь-якому органі місцевого самоврядування.
Тому не дивно, що міський голова Сергій Надал має там більшість зі своїх депутатів із «провладної коаліції» Свободи, Блоку Петра Порошенка, Батьківщини і Радикальної партії , які забезпечують прийняття «потрібних рішень». Проте, схоже керівник міської ради геть чисто «загрався» і на засіданні земельної комісії депутати «всіх мастей і партій» відкинули пропозицію головного земельника Віктора Кібляра голосувати питання «пакетом».
Особливо наголошував на неприйнятності такого розгляду депутат від «Народного контролю» Володимир Бліхар. Він і піджартовував над колегами з надалівської більшості, і обурювався щодо дій чиновників та нерозуміння ситуації колегами-депутатами. Голова комісії – бютівець Андрій Артимович розумів суть проблеми. Засуджувати прямо відверто корупційну-тіньову схему прийняття рішень він не міг. Навіть проголосував єдиний, щоб запропонована кіблярська зміна втілювалася. Його однопартієць-священник УГКЦ Володимир Гринда лише мовчав.
Проте, чи голосуватимуть «пакетом» на сесії міської ради бютівці Деревляного – покаже їхню справжню сутність. Наразі домовилась завтра, о 16 годині, розглянути кожне земельне питання окремо і оформляти їх в індивідуальні проекти рішень сесії.
Достойно поводив себе на засіданні пенсіонер з «Громадянської позиції» Володимир Балук.
komisiaДепутат від «Самопомочі» Андрій Шкула ось так розповів про ситуацію на засіданні: «Постійна депутатська комісія з земельних питань відмовилась розглядати ті проекти рішення, які підготували виконавчі органи і які мають йти на сесію. Причина: пакетне оформлення при якому один проект рішення включає десятки пунктів ( кожен пункт – окрема ділянка). При такому формуванні якщо депутат не підтримує одне мутне рішення (пункт) то він не зможе підтримати проект загалом (з усіма пунктами). Приміром якщо між 10 ділянок для воїнів АТО запхати одну для Тернопільбудінвестзамовника, то особисто для мене постане вибір: не підтримати проект і не погодити своїм голосом дерибан міста (а разом з тим, на жаль, і землю захисникам) або ж підтримати землю захисникам, але з тим і землю під це сумнозвісне КП. Для мене, і для більшості депутатів з комісії, такий вибір не прийнятний. Тому ми вимагаємо аби кожна земельна ділянка йшла під окремим проектом рішенням. Чи свідомо виконавчі органи і міський голова пробують нав’язати “пакетні голосування”, для мене питання швидше риторичне».
Скільки нервів зіпсув собі Володимир Бліхар, поки змусив колег задуматись, яку пастку їм влаштували надалівські чиновники, можна побачити у відеозаписі.
Чи заговорила совість у депутатів , чи вони просто не захотіли « продаватись задурно», але факт залишається фактом: депутати різних партій не захотіли стати «дешевими надалівськими курвами».
Початок же засідання не віщував для керівництва міста нічого лихого. Свободівець Роман Навроцький навіть попросив папки зняти, щоб бачити «очі побратимів» на протилежному боці столу. Коли ж засідання «набрало обороту», до зеленої кімнати навіть завітав секретар міської ради Шумада («Блок Петра Порошенка»). Зайти на засідання так і не наважився мер Сергій Надал, який проходив кілька разів поруч із залом. Помітно було, що мер дослухається до того, що відбувається у залі. Щоб його не запідозрили у підслуховуванні, Сергій Віталійович приклав до вуха мобільний телефон.

Перепало на засіданні і так званим громадським активістам, яких розплодилося після Майдану, мов бліх. Колишні кримінальні елементи, авантюристи і т.п. контингент вже стоїть поперек горла багатьом тернополянам, які не можуть дивитись на тих псевдо волонтерів. Тому проект депутата Андрія Шкули щодо «громадські» депутати вирішили уважно вивчити і розглянути на наступному засіданні. До речі, на сьогоднішньому засіданні комісії не було жодного громадського активіста, які бились під прицілом усіх тернопільських телекамер, що дбатимуть за воїнів АТО, вдів, потребуючих.
На засіданні комісії чітко було помітно незалежну позицію депутата-підтриємця Володимира Бліхаря. Звичайно, брак досвіду грав неодноразово злі жарти з юним політиком, який висловлювався дуже радикально, проте чесно, називаючи речі своїми іменами. Не зважати на аргументи Бліхаря колеги-депутати не могли.
Отож, приємного і повчального вам перегляду із засідання земельної комісії, яка розпочала роботу з «різного»…

Киевскую полицию прослушивает весь мир

Водія, який скоїв ДТП селі Дзвинячка, знайдено