З хабарем затримали надалівського іуду-депутата

Поділитися

karikaturaНадзвичайно резонансною виявилась справа із затриманням з хабарем доцента медичного університету Романа Ляховича – депутата Тернопільської міської ради від партійї «Народний контроль».

Як вдалось дізнатись журналісту “Про все”, а згодом цю ж версію підтвердила офіційна заява голови партії “Народний контроль” Володимира Бліхара, Роман Ляхович з перших днів свого депутатства у Тернопільській міській раді “дивував” однопартійців-опозиціонерів. Спочатку це “списували” на інтелігентність доцента, згодом почали закрадатися підозри, що Роман “зливає” внутрішню інформацію команді мера. Врешті, обрання пронадалівського бютівця Андрія Артимовича головним лікарем дитячої лікарні показало “ху іс ху”.

Останньою краплею, яка поставила жирний хрест не лише на політичному майбутньому, але й на успішній кар’єрі  Романа Ляховича стало вимагання хабара за працевлаштування у випускниці медичного університету у лікарні швидкої допомоги. Як вдалось дізнатись “Про все”, у період виборчої кампанії там приходив і виступав з агітаційною промовою Володимир Бліхар. Запам’ятавши політика, затероризована Ляховичем випускниця (щодня вислуховувала невдоволення коли ж будуть гроші за її працевлаштування) звернулась за допомогою до Володимира Бліхара. Політик вчинив у кращих традиціях цивілізованого світу: не став прикривати однопартійця, а рекомендував звернутися в правоохоронні органи. Що було далі – відомо.

У партійних колах “Народного контролю” розповідають, що окремі партійні функціонери старої закваски почали докоряти Володимиру Бліхару за той потік критики, що почав негативно впливати на імідж партії. Насправді ж ніякого негативу не має, а є банальна чорна заказуха від надалівської команди “чорнушників”, які наплодили десятки брєдових матеріалів, змішавши брехню з правдою так, що й фахівцеві складно розібратися, не те, що пересічному тернополянину (чого лишень варта їхня підбірка фото, як ілюстрація “правдивості”). За журналістськими стандартами це не редакційні статті розслідування, а звичайна “чорнуха”, яку розсилають на сайти “фартушкові агітатори” з міської ухради. Інколи такі агітаційні “шедеври” проскакують, щоб підняти відвідуваність веб-ресурсу.

Ідея надалівських технологів “намертво приліпити” Ляховича до “Народного контролю” і Володимира Бліхаря зокрема. Це очевидно кожному.

Проте, що депутат Роман Ляхович з опозиційної партії “Народний контроль” скурвився і на засіданнях постійної комісія міської ради з питань охорони здоров’я, яку він очолював, вів надалівську політику – жодної букви на сайтах, які  підконтрольні меру.

У тернопільському осередку “Народного контролю” рядові партійці, з яким нам вдалося поспілкуватися приватно, вважають, що Бліхар вчинив правильно, оскільки здатність до самоочищення – то велика сила. Звичайно,  тактично зараз партія страждає, проте стратегічно рішення про очищення від хабарника Ляховича правильне. З часом це додасть лише балів “Народному контролю”.

Ну не всі ж тотально дурні у Тернополі, і можуть розрізнити ситуацію, коли Надал витягнув з в’язниці хабарника-заступника Камінського, і коли Володимир Бліхар вчинив по справедливості і закону.

На наше переконання, журналіст і керівник партії Дмитро Добродомов ще в приклад ставитиме тернопільського однопартійця за порядність і принциповість.

Додасть балів в цій історії Володимиру Бліхару й прес-конференція, якщо він наважиться провести, але відсіє надалівських ідіотів.

***

Заява Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль»

У зв’язку із поширеною у інтернет мережах інформацією щодо інциденту за участі депутата міської ради від політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Романа Ляховича інформуємо:

– У разі підтвердження від правоохоронних органів інформації про отримання хабара Р.Ляховичем – ми запропонуємо йому скласти повноваження депутата Тернопільської міської ради добровільно,

–  У разі відмови – звернемося до Тернопільської міської виборчої комісії із клопотанням щодо припинення його повноважень депутата.

Ми переконані, хабарники мають відповідати за свої дії перед законом та перед суспільством. Запевняємо, що ми не покриватимемо корупціонерів, до якої політичної сили б вони не належали.

На жаль, висуваючи кандидатів до органів влади – ми не можемо заглянути в душу кожному. Р. Ляхович півроку тому показав себе як активна і принципова людина, але вочевидь не всі готові працювати чесно і прозоро.

 

Новорічна міграція китайських заробітчан (відео)

Хмарочоси СБУ (відео)