Випалювання сухої водно-болотної рослинності суворо карається законом

Поділитися

gorit-kamish22 березня 2016 року працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області під час перевірки оперативної інформації в межах гідрологічного заказника «Серетський» на території Малашівецької сільської ради встановлено факт незаконного випалювання сухої водно-болотної рослинності, скоєного 19 березня 2016 року невстановленими особами.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок випалювання сухої водно-болотної рослинності становить 22 000 грн.

Аналогічно, цього ж дня, факт незаконного випалювання сухої водно-болотної рослинності зафіксовано і на території Великоглибочецької, Плотицької та Івачеводоліщівської сільських рад, в межах гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський».

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок випалювання сухої водно-болотної рослинності становить 42 625 грн.

Матеріали обстеження направлено до Зборівського районного відділення поліції Тернопільського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області та до Тернопільського РВ поліції Тернопільського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області відповідно для вжиття заходів реагування.

Вказані вище діїпідпадають під ознаки ст.252 Кримінального кодексу України: умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду , за що передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені шляхом підпалу або іншим загально-небезпечним способом, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

У Копичинцях тече кривава річка

Шокін звільнив Сакварелідзе