15 травня у Львові стартує 100-денний благодійний велопробіг ветеранів АТО “Українці в Європі”

Поділитися

DSC_1328-860x64515 травня у Львові стартує 100-денний благодійний велопробіг ветеранів АТО «Українці в Європі». Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Костянтин Самчук, ініціатор та керівник велопробігу, ветеран АТО. «Це марафон на межі людських можливостей. Через 16 держав Європи, 10 тисяч кілометрів», – розповів ініціатор проекту. За його словами, щодня учасники велопробігу долатимуть 100-150 кілометрів, проїдуть Польщею, Чехією, Німеччиною, Іспанією, Італією, тощо. Фінішує пробіг в Одесі на День Незалежності України. Команда складається з 8 осіб, серед яких ветерани АТО, волонтери та просто патріотично налаштовані спортсмени.

Мета велопробігу – привернути увагу до проблем українців, які постраждали внаслідок військових дій на Донбасі, як поранених військовослужбовців, так і переселенців, каже Костянтин Самчук. «Наша задача – популяризувати і зробити Україну більш впізнаваною в Європі», – наголосив ветеран АТО. Таким чином, збиратимуться кошти для потреб постраждалих. Проїжджаючи країнами Європи, учасники зустрічатимуться з європейцями та представниками української діаспори.

Організатори планують зробити інформаційний прорив в Європі, шляхом показу документальних фільмів про події в Україні, а також безпосереднім спілкуванням самих учасників бойових дій та волонтерів, розповів Олександр Чупринюк, громадський діяч, спортсмен, керівник місцевого спортивного клубу «Cherry Sport Club», в якого багато знайомих – поранені військові. «Одним із життєвих завдань, які я собі поставив, допомога таким людям за рахунок таких соціальних проектів як велопробіг ветеранів АТО «Українці в Європі», – пояснив він. – Ми хочемо зібрати кошти, конкретно адресну допомогу людям на протези, на те, щоб вони мали можливість реабілітуватися і жити повноцінним нормальним життям». Такий захід він назвав їхнім внеском у розбудову нової України.

«Мотивовані добровольці, мотивовані солдати, які пройшли горнило битв, які втрачали своїх бойових побратимів, лили свою кров і чужу за Батьківщину, є той стержень, на якому, в принципі, і має триматися те, що ми звикли називати українською державою», – вважає Антон Колумбет, заступник голови Київської міської спілки ветеранів АТО. За його словами, такий велопробіг ветеранів АТО демонструє, що військові можуть займатися і такими добрими справами як збір коштів для постраждалих.

Вандалізм на річці Жирак на Тернопільщині

0

Розпочалася розробка плану дій стратегії низьковуглецевого розвитку України