Бережіть свій екологічний транспорт від велозлодіїв

Поділитися
ЯКБИ НЕ ТРИ
ЯКБИ НЕ ТРИ “ТРОСИКИ-ЗАМКИ”, ТО ЗЛОЧИНЦІ ПО ОДНОМУ ВЕЛОСИПЕДУ ТИХЕНЬКО ВИНЕСЛИ Б, ПЕРЕПИЛЯТИ ОДИН ТАКИЙ ЗАМОК ТРЕБА З 10 ХВИЛИН.

Збитків на 16 тисяч гривень завдали велосипедні злодії мешканцю обласного центру. Зловмисники поцупили з підсобного приміщення тернополянина два двоколісні транспортні засоби.

Дороговартісні велосипеди власник зберігав в підсобці під балконом. Навісний замок не зупинив злодія, тож уранці потерпілий застав відчинені двері та пусту комірчину. За допомогою він звернувся до працівників поліції. За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження.

Саме необачність власників є основною причиною викрадення двоколісних засобів пересування. Краяни, незважаючи начисленні застереження працівників поліції, продовжують легковажити. А злодії використовують усе більше методів аби вкрасти двоколісник.

Загалом за статистикою найчастіше велосипеди викрадають із під’їздів, сходових кліток, сушильних приміщень та комор. На другому місці – громадські місця. Здобиччю злодія стають велосипеди залишені біля торгових центрів, супермаркетів, ВУЗів та кафе.

Якщо вже залишаєте свій велик у людному місці, подбайте про надійне захисне кріплення, а краще декілька. Не залишайте транспорт на сходовій клітці. Навіть кодовий замок не завжди вбереже від крадіжки. Нещодавно злодії вибили вікно в на сходовій клітині багатоповерхівки аби потрапити до під’їзду з кодовим замком. Найнадійніше місце – власне помешкання. Краще знайти місце в квартирі, аніж залишитися без двоколісного транспорту.

Якщо ж неприємність уже трапилася, негайно повідомляйте про злочин поліцейських

Збільшити шанси на те, що викрадений транспорт правоохоронці вам повернуть допоможуть наступні поради:

– якщо крадіжка уже сталась, то відразу повідомте про це поліцейських;

– зберігайте усі документи які вам видали при покупці: чек, гарантійний талон на велосипед;

– запишіть номер рами. Зазвичай він розміщений на ній знизу;

– постарайтесь запам’ятати «особливі прикмети» – аксесуари, наклейки, подряпини та інші пошкодження. Рідкісний колір рами теж полегшить пошук;

– варто сфотографувати велосипед у профіль.

До слова, У Тернополі створено базу даних веловласників. Туди патрульні вноситимуть усі можливі дані на велотранспорт. У випадку його крадіжки його буде легше повернути? повідомили “Про все” у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

20 сайтів, де можна знайти безкоштовне житло і роботу

У селі Сидорів горів будинок