У Тернопілі відбувся обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту

Поділитися

Швидкість, вправність і витримка – це головні вимоги до рятувальників, тих, хто стоїть на варті у повній бойовій готовності та за першим викликом негайно приходить на допомогу. Саме ці вміння продемонстрували суддям і глядачам учасники обласного чемпіонату з пожежно-прикладного спорту, який відбувся 21 квітня на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС України у Тернопільській області.

До обласного центру помірятися силами з’їхалися рятувальники з усієї Тернопільщини. Свою професійну майстерність у непростих та видовищних змаганнях демонстрували 116 спортсменів у складі 19 команд. Учасники змагань вже не раз доводили свою майстерність та професіоналізм, і не лише на спортивних майданчиках, а й під час виконання реальних бойових завдань.

Цього дня до рятувальників завітало чимало гостей з числа представників органів виконавчої влади, силових структур, громадських та спортивних організацій, ветеранів пожежно-рятувальної служби та пожежно-прикладного спорту. На адресу учасників дійства лунало багато теплих слів. Їм бажали достойно виступити на всіх етапах, а також сили, везіння, спортивної витримки та волі до перемоги у змаганнях, які для рятувальників є справжнім іспитом на мужність та професійну зрілість.

«Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту є показником рівня підготовки, вправності та майстерності бійців пожежно-рятувальних підрозділів області, – відзначив у вітальній промові начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. – Ці змагання – не просто показові виступи. В них представлені вправи, які повинен вміло виконувати кожен рятувальник. Адже від швидкості, реакції та професійності бійців Служби порятунку часто залежить людське життя», – підкреслив він.

Спортивне свято розпочалось з урочистого підняття державного прапора. Цю честь здобули переможці минулорічного чемпіонату – працівники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини (м. Кременець). Вогнеборці змагались у п’яти видах: подолання стометрової смуги з перешкодами, підйом по штурмовій і висувній драбинах у вікно четвертого поверху учбової башти, пожежна естафета та бойове розгортання. У підсумку найкращу спортивну підготовку продемонстрували рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в області, другими були вогнеборці з Кременецького районного відділу, третю сходинку п’єдесталу зайняли бійці Чортківського району.

Переможцям і призерам вручили кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки. За підсумками чемпіонату буде сформовано збірну, яка представлятиме Тернопільську область на Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

0

Розпочалася розробка плану дій стратегії низьковуглецевого розвитку України

Незламний дух: як незряча дівчинка навчається у звичайній тернопільській школі