Як нищать українські Карпати

Поділитися

17121147_17120713_106878_image_largeКористувач Олесь Городецький обурюється давньою проблемою систематичного нищення карпатського довкілля, поширюючи відповідне відео видання Zaxid.net
Прикарпаття і Закарпаття є одними із найпатріотичніших країв України. Як можна було допустити це варварство проти власних країни й народу? І нікому немає діла? Нема активістів, політиків, правоохоронців!

Можна тисячу разів кричати про зраду в Криму, на Донбасі й у Києві, але знищення Карпат – це вирок нам: галичанам, закарпатцям, прикарпатцям… Бракує нам гідності, людської та національної. На жаль, ми ще не доросли до європейського рівня самоповаги і взаємної відповідальності за свою країну.

Як ідеться в матеріалі згаданого медіа, масштаби й очевидність катастрофічних наслідків усе ж спонукають мешканців не стояти осторонь. Так, громада села Верхнячки Сколівського району, що на Львівщині, встановила шлагбаум на в’їзді до лісу, щоби не впускати туди лісовозів, а тамтешня сільрада має на меті звернутися до очільників області зі пропозицією на кілька років узагалі припинити рубати ліс у своїх краях.

“У наших горах бере початок річка Стрий. Колись ми руками ловили в ній форель, зараз улітку переходиш річку в капцях і ноги не намочиш”, – скрушно зазначає сільський голова Верхнячки Тарас Будай.

Система освіти в Польщі вражає уяву

“Ось це мій Бог!”- крик душі молодого священика