Адміністрація вишів повинна прослідкувати, аби випускники-іноземці вчасно виїхали з України

Поділитися

0_6a7a3_42dcca3f_XXL
Посвідка на тимчасове проживання в Україні, яку іноземці отримують, приїхавши до на нас навчання, діє допоки вони є студентами. Закінчивши навчальний заклад ці громадяни зобов’язані покинути територію нашої держави.
– Отримавши диплом про закінчення навчального закладу, іноземець повинен виїхати з України впродовж місяця з дня скасування посвідки, – пояснює заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства міграційної служби області Тетяна Мулик. – Триваліше перебування є нелегальним і карається згідно українського законодавства (ст. 203 КУпАП).
У міграційній службі наголошують, що виші, як юридичні особи, які приймають іноземців, повинні забезпечити своєчасне роз’яснення їм прав,
свобод і обов’язків, передбачених законодавством України. Також адміністрація навчальних закладів несе відповідальність за своєчасне оформлення документів на право їх перебування в Україні, пересування по території країни і виїзд з України після закінчення визначеного терміну. Порушення цих Правил навчальними закладами, тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законодавством України (ст.204 КУпАП).

Ірина Бойко
головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ
УДМС України в Тернопільській області

Хто вбив Ващенка?

Альбом випускників тернопільської школи №16 вразив Україну