У Тернополі відбувся найбільший у світі урок англійської мови, що претендує на Рекорд Гіннеса

Поділитися

28 травня одночасно у 55-ти містах українці вчили англійську під час наймасштабнішого в історії України та світу уроку англійської мови. Акцію організувала громадська організація GoGlobal спільно із Посольством Сполучених Штатів Америки в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні.

«Урок англійської об’єднав українців у понад 50-ти містах від Івано-Франківська та Львова до Маріуполя і Краматорська, від Одеси та Миколаєва до Києва й Чернігова. Я радий, що наряду зі Львовом та Києвом, де на урок англійської на центральних площах зібралися тисячі українців, одним із найбільших майданчиків став Маріуполь, де в університеті зібралося півтисячі студентів та школярів і разом з усією Україною вчили англійську» — зазначає народний депутат та засновник громадської організації GoGlobal Мустафа Найєм.

Найбільші уроки англійської пройшли в Києві на Софійській площі та у Львові на майдані біля Театру опери та балету. У столиці вітали учасників уроку мер Віталій Кличко, народний депутат та засновник громадської організації GoGlobal Мустафа Найєм та віце-прем’єр із європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. Гостями заходу у Львові були мер Андрій Садовий та Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт, який скайп-конференцією привітався і з киянами та побажав їм успішного уроку. Віталій Кличко у свою чергу закликав киян вчити англійську, яка є мовою міжнародного спілкування, та пообіцяв організувати навчання для столичних поліцейських у рамках роботи безкоштовних курсів англійської мови Capital English.

Масовий урок англійської пройшов у форматі розмовного клубу, під час якого вчителі ставили питання, а учасники відповідали на них, спілкуючись між собою. Завершився урок підсумковим тестом.

За підрахунками організаторів, Україна має перевершити рекорд Книги рекордів Гіннеса. До цього найбільший урок іноземної відбувався в Німеччині й зібрав 6287 людей. 28 травня о 13:30 за Київським часом розпочалося заняття з англійської, що відбулося у форматі розмовного клубу та тривало 35 хвилин. Такі уроки відбулися на 104 майданчиках у 55-ти містах України. Вчили англійську в університетах, у бібліотеках, мовних школах, освітніх центрах та на площах у Києві, Львові, Вінниці, Одесі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Черкасах, Білій Церкві, Полтаві, Маріуполі, Краматорську, Дніпродзержинську, Харкові та низці інших міст. У Києві та Львові під відкритим небом урок англійської зібрав кілька тисяч учасників.

У Тернополі урок проходив в обласній бібліотеці.

Результати акції будуть відомі орієнтовно за 2 місяці після того, як комітет Книги рекордів Гіннеса опрацює всі надані організаторами матеріали. Відео- та фотофіксація уроків, а також офіційні заяви незалежних спостерігачів слугуватимуть доказами для Книги рекордів Гіннеса.

Наймасштабніший урок англійської мови відбувся в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні координувався командою GoGlobal і Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні. Проведення найбільшого урок підтримали Міністерство культури України, програма Capital English, Британська Рада в Україні, America House та Window on America.

Довідка
GoGlobal – це неполітична громадська ініціатива, що об’єднує людей навколо розуміння необхідності вивчення іноземних мов в Україні. Ініціатива була заснована на початку 2015 року і сьогодні об’єднує партнерів, серед яких посольства, державні органи центральної влади, міжнародні організації, культурні центри, мовні школи, аналітичні центри.

Кондиционер LG CS12AWK – мощное устройство для создания комфортной атмосферы

Патрульні знайшли автомобіль, який зник з місця ДТП