У тернопільській школі №5 успішно відбувся англомовний табір

Поділитися


2016 рік в Україні оголошений президентом Роком англійської мови. Міністерство освіти у цьому році оголосило конкурс з англійської мови «Go camps». Більше, ніж 3 тисячі шкіл з усієї України попередньо зголосилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Але тільки 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримали статус «Go camps». Один із таких англомовних таборів працює у тернопільській школі №5.

5 school 3Педагоги та учні писали креативне завдання, ініціативу колективу підтримала адміністрація школи на чолі з директором Петром Поворозником. Незалежне журі у столиці, за участю представників американського посольства, компанії Мicrosoft та громадської організації GoGlobal оцінювало всі роботи. Перемога у цьому конкурсі дала можливість тернопільським педагогам працювати у літньому англомовному таборі за участю волонтера з Канади, який проживає наразі у Лондоні – Брента Вільямса Вотерса. Волонтер, який за фахом є кінорежисером,  має українське походження – його дідусь і бабуся із Борщівщини, що на Тернопільщині. Правда, Вільям вже не розмовляє українською. Однак, це дозволило учням краще сконцентруватись, щоб якісно і зрозуміло спілкуватись з гостем англійською.

5 schoolТабір  у школі №5 працює із 6 по 24 червня. Волонтер ділився знаннями з дітьми і педагогами два тижні.
– Ми дуже задоволені його роботою, адже він вніс новизну,- розповіла журналісту інтернет-газети “Про все” педагог, заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Іванівна Погоріла. Заняття в таборі не були класичними, з підручниками, зошитами і крейдою, а у формі ігр, розмовної англійської мови, квестів, екскурсій тощо.

5 school 2Табір працює у 5 напрямках, зокрема у темах “світ, який мене оточує”, “вичаємо пісні”, “драматичний напрямок”, “духовний світ” та інші.

Загалом табір відвідує 150 учнів.



У дорожньо-транспортній пригоді на Тернопільщині двоє людей загинули, восьмеро отримали травми

“Галицька дефіляда”: по чім вожді для народу?