Тернопільські профспілки будуть також страйкувати 6 липня

Поділитися

profspilkyПідтримати рішення Ради Федерації профспілок України від 23.06.2016 №02-8/398 щодо проведення Всеукраїнської попереджувальної акції протесту проти підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги одноголосно ухвалили члени президії ради Тернопільської обласної організації галузевої профспілки на позачерговому засіданні, яке відбулося 29 червня за участю голів виборних органів первинних, міських, районних профорганізацій.

В обговоренні питання порядку денного взяли участь Бруханський Р.Ф., голова первинної профорганізації працівників ТНЕУ, Голубович В.М., голова Гусятинської РОП, Кутко О.М., голова первинної профорганізації Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя, Рій Є.В., голова Бучацької РОП, Чечуріна Л.І., голова Кременецької РОП.

Учасники засідання наголосили, що в умовах падіння реальної заробітної плати, поширення бідності серед працюючого населення, скорочення робочих місць прийняття рішення щодо двократного підвищення ціни на газ має супроводжуватися адекватним зростанням доходів громадян, в першу чергу – заробітної плати.

Проведення багатотисячного маршу протесту планується на 6 липня ц.р. Усі небайдужі разом із профспілковцями пройдуть центральними вулицями столиці, проведуть пікетування Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з вимогами щодо негайного перегляду встановленої ціни на природний газ для населення, а також тарифів на опалення та гарячу воду, забезпечивши визначення їх на економічно обґрунтованому рівні; термінового внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік з метою підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії до рівня фактичного прожиткового мінімуму та передбачення коштів для підвищення базового тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та ліквідації грошового розриву з мінімальною заробітною платою.

Голова обласної організації Л.І.Мокей ознайомила присутніх із інформацією про збір підписів під Заявою ФПУ, схваленою постановою Президії ФПУ від 08.06.2016 №П-2-1г, яка містить вимоги реагування влади на порушення конституційного права громадян на достатній життєвий рівень. На даний час членськими профорганізаціями зібрано близько 7 000 підписів. Вирішено збір підписів продовжити до проведення Всеукраїнської акції протесту ФПУ з подальшим врученням підписних листів Кабінету Міністрів України, Верховній Раді України під час акції, повідомили “Про все” у прес-центрі облорганізації профспілок

Як дізнатись, яку інформацію Google збирає про вас

Чи повернуть вкрадене у тернополян?