Вчора на фронті поранили трьох українських бійців

Поділитися

27-07Минулої доби кількість обстрілів у зоні АТО значно знизилася. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 3 – отримали поранення. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО. На Луганському напрямку не зафіксували жодної провокації. Найбільше обстрілів з боку бойовиків – 22, із них 4 – із важкого озброєння, відбулося на Маріупольському напрямку – під Красногорівкою, Мар’їнкою та Широкиним. «З 1 до 3 години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка. Між 2 та 19 годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. Надвечір бойові дії знову активізувалися», – повідомив полковник Лисенко. Через значну тривалість обстрілів українські військові відкривали вогонь у відповідь.На Донецькому напрямку активні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Піски. Після 1 години ночі бойовики стріляли зі ствольної артилерії по позиціях сил АТО у Авдіївській промзоні та районі «Шахти Бутовка». Протягом дня під Авдіївкою та Невельським застосовували міномети. У Луганському та Зайцевому відбулися перестрілки, проте загалом було значно спокійніше. «Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння», – підсумував Андрій Лисенко. Крім того, на Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксували 4 польоти безпілотників незаконних збройних формувань.

За інформацією української розвідки, з Росії до села Безіменне Новоазовського району перекинули багатофункціональні комплекси радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст». Повідомляється також, що на озброєння так званої «7-ї бригади» бойовиків надійшли портативні радіостанції Р-187П1 «Азарт». «Це сучасна російська апаратура, яка могла надійти на Донбас лише з російських військових складів», – підкреслив речник АПУ з питань АТО. За наявною інформацією, внаслідок бойових дій вчора загинули 4 і отримали поранення 6 бойовиків із так званих «9-й» і «11-й полків». Ще 12 бойовиків так званого «11-го окремого мотострілецького полку» загинули і 17 – отримали поранення внаслідок вибуху на складі з боєприпасами у районі Ясинуватої.

Українські спецслужби затримали трьох бойовиків «ЛНР» – у Сіверську Бахмутського району Донецької області, на прикордонному пункті пропуску «Танюшівка» у Луганській області та в Сєвєродонецьку. Перший раніше перевіряв документи іноземців на тимчасово окупованих територіях, другий – чергував на блокпостах. Третій затриманий виявився тричі судимим членом батальйону «Прізрак». «Він патрулював вулиці міста Новодружевськ Лисичанської міськради під час окупації», – зазначив полковник Лисенко. Водночас, суд звільнив від відповідальності колишнього бойовика із Селідового Донецької області. Раніше він скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!».

Також оперативники СБУ виявили у зоні АТО схованку з понад сотнею мінометних мін. «Арсенал був розташований на місці колишньої позиції бойовиків поблизу села Павлопіль. Правоохоронці вилучили 116 мін до 120-мм міномета, які були упаковані в армійські ящики», – деталізував Андрій Лисенко.

10 способов заработать в интернете для аматоров и профи

Як у Ланівцях громада перемогла “свинство” Чайківського і влади