На Тернопільщині вчорашні атовці вчаться на робітників фермерського господарства

Поділитися

Цьогоріч Зборівський райцентр зайнятості спрямував на профнавчання у місцевий коледж сімох безробітних, з яких шестеро – демобілізовані учасники АТО. У навчальну групу увійшли також 5 атовців за направленням управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації.
Хлопці здобувають у коледжі професію робітника фермерського господарства.
«Цей фах, – каже заступник директора РЦЗ Ірина Прінь, – дає змогу отримати й такі суміжні професії: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування, тракторист-машиніст сільгоспвиробництва, водій автотранспортних засобів категорій С і В, дояр. Крім того, тим, кого ми направили вчитися, виплачується ще й допомога по безробіттю. І, що важливо, кожен з них вже знає, де працюватиме після навчання: за нашого сприяння хлопці уклали відповідні угоди з фермерами району».
Демобілізовані учасники АТО, які вирішили зайнятися мирною працею, задоволені навчальним процесом.
«Сільське господарство – перспективна галузь економіки, – впевнений колишній військовослужбовець Роман. – Тому, коли у центрі зайнятості мені запропонували освоїти нову професію, я одразу погодився. У коледжі хороші викладачі та сучасна матеріально-технічна база. До того ж, я згодом, набувши певного досвіду, можу й сам започаткувати власну справу, тобто стати фермером».
До слова, зі Зборівським коледжем Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя обласна служба зайнятості співпрацює з 2005 року. За цей час з числа безробітних було підготовлено понад 230 робітників фермерського господарства.

Юрію Вовканину з Підволочиського району збирають кошти на протез руки

Геть загарбників у рясах