Олег Верняєв – олімпійський чемпіон Ріо у вправах на паралельних брусах

Поділитися

054c462-1Україна на одинадцятий день розіграшу медалей на Олімпіаді 2016 року у Бразилії нарешті дочекалася такого очікуваного золота. Піднятися на першу сходинку п’єдесталу вдалося гімнасту Олегу Верняєву. Йому не було рівних у вівторок, 16-го серпня, у вправах на паралельних брусах.

Відразу зазначимо, що це вже друга медаль Олега у Ріо. До цього він став срібним призером в абсолютній першості.

На цей вид індивідуальних змагань покладалися чи не найбільші надії, адже Верняєв у багатоборстві за виступ у цій дисципліні отримав 16.100 балів.

Додамо, що він став тоді єдиним, кому вдалося подолати відмітку у “16 цілих” за вдалу вправу.

Не став винятком і цей виступ. Українець припустився кількох незначних помарок і в підсумку отримав 16.041 балів. Його конкурентам не вдалося дійти до 16.0.

На церемонії нагородження Олег виглядав дуже радісним. Привітався й обійнявся як з росіянином Давідом Бєлявським, який став третім, так і з американцем Данеллом Лейвою, на рахунку якого срібло.

Отримав свою першу золоту олмпійську медаль Верняєв з рук президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки.

champion.com.ua

***

Олег Верняев отказался общаться с российскими СМИ после того, как добыл “серебро” Олимпиады-2016. Такое решение гимнаста вызвало возмущение в России.

***

У 2015 році

Гимнаст Олег Верняев на Европейских играх в Баку выиграл две золотые медали. “Золото” наше государство оценило в 25 тысяч гривен премиальных. По словам Верняева, игры в Баку в Украине приравняли к чемпионату Европы, а заработанные деньги уйдут на бинты и пластыри. “За “золото” мне положено чуть больше тысячи долларов. Правда, некоторые наши спортсмены получили денежные вознаграждения от своих федераций, – сказал Верняев в интервью “Фактам”, – Так, вместе с нами прилетели велосипедисты, и двум серебряным призерам прямо в аэропорту президент Федерации велоспорта Украины вручил по 200 тысяч гривен. Борцов, знаю, тоже поощрили денежными призами. А нас – цветочками. Эту тысячу потрачу на бинты и пластыри. Все приходится покупать за свой счет”. Верняев рассказал, что с перевязочными материалами нашим гимнастам помогает Олег Степко, который сменил гражданство и переехал в Азербайджан: “Когда приехали в Баку, он нам с Игорем Радивиловым сразу четыре пакета с “аптекой” подарил. Рассказывал, что спортсмену там сразу дают квартиру, машину. Зарплата у Степко была 3,5 тысячи долларов в месяц, сейчас раза в два увеличится. В Азербайджане он национальный герой – выиграл золотую медаль на брусьях. За “золото” правительство Азербайджана обещает выплатить почти 100 тысяч долларов, за “серебро” – 50, за “бронзу” – 20″. В то же время украинские гимнасты надеются, что в зале в Конча-Заспе в ближайшее время все-таки появится новый ковер: “Если до августа в зале не будет нового ковра, даже не знаю, сможем ли мы показать достойные результаты на чемпионате мира. Покрытию в зале, где мы тренируемся, уже семь лет. У нас ковер – это тоненький поролон, а за границей – покрытие с пружинами! На нашем ковре можно травмировать спину, кисти, ноги”.
***

160817042551_bondarenko_640x360_getty_nocreditУкраїнський стрибун у висоту, чемпіон світу 2013 року Богдан Бондаренко виграв “бронзу” на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Переміг у цій дисципліні канадець Дерек Друен. Він стрибнув на 2 метри 38 сантиметрів. Цього вистачило для того, щоб стати олімпійським чемпіоном.

Срібним призером з результатом 2 метри 36 сантиметрів став Мутаз Есса Баршим з Катару.

Результат Бондаренко – 2,33, що на вісім сантиметрів менше його особистого рекорду.

Таку ж висоту – 2 метри 33 сантиметри – взяли ще один українець, Андрій Проценко, а також британець Роберт Грабарз, але вони розділили четверте місце, оскільки витратили більше спроб, ніж Бондаренко.

17 серпня ФК “Тернопіль” дізнається суперника в кубку України

Сьогодні відбудеться заупокійна служба за всіма загиблими бійцями “Правого сектора”