У Львові відкрилося перше територіальне управління НАБУ, якому підпорядкована Тернопільщина

Поділитися

naby12 серпня офіційно розпочало роботу Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Окрім Львівського регіону, його повноваження також поширюватимуться на Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Рівненську і Хмельницьку області.

Територіальне управління відкрили директор НАБУ Артем Ситник, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Як повідомив А. Ситник під час брифінгу, загалом у теруправлінні працюватимуть 24 особи: директор, заступник директора, 6 співробітників та 16 детективів, які відряджатимуться з Центрального управління у Києві.

«Конкурси на вакантні посади у територіальному управлінні вже на завершальному етапі. Найближчим часом новообраний керівник підпише перші призначення».

Представляючи журналістам директора Львівського теруправління, А.Ситник зауважив: «Раніше я не був знайомий із Тарасом Лопушанським, але сподіваюсь, що конкурсна комісія не помилилася, обравши його на цю посаду».

Він також акцентував на тому, що для західного регіону проблемою є поширення контрабанди. «Це буде один із пріоритетних напрямків роботи детективів», – зауважив директор НАБУ.

У свою чергу Т. Лопушанський наголосив: «Переконаний, що нашими партнерами у боротьбі з корупцією стануть жителі областей, на які поширюються повноваження теруправління». За словами директора Львівського теруправління, наступного тижня він зустрінеться з громадськістю для налагодження співпраці.

Нагадуємо, 10 грудня 2015 року директор Національного антикорупційного бюро України А. Ситник підписав наказ про створення Львівського територіального управління. 7 червня 2016 року директором Львівського територіального управління НАБУ призначено юриста Т. Лопушанського, який був обраний переможцем конкурсного відбору з-поміж 47-ми кандидатів. 1 серпня 2016 року в НАБУ завершився прийом документів на посади детективів Регіонального підрозділу, співробітники якого у тому числі відряджатимуться до Львівського територіального управління для розслідування корупційних злочинів на території його юрисдикції.

Для Тернопільської області встановлено “сірий” рівень терористичної загрози

Почему Путин сменил главу администрации президента России?