До 15 лютого можна побачити найбільшу різдвяну шопку України

Поділитися


У Тернополі, у церкві святого Петра, що на вулиці Володимира Великого, уже багато років поспіль монахи-францисканці роблять найбільшу різдвяну шопку в Україні. Цього року у ній понад дві з половиною сотні персонажів. У шопці є 16 окремих рухомих механізмів. Цього року вперше рекорд планують зафіксувати офіційно.

Краяни зі всієї області з’їжджаються подивитися на диво. Правда, люди дуже здивовані, що новозбудований храм у такому прикрому стані з середини: стіни церкви досі без розписів, оскільки все вкрито грибком.

Раніше тернополяни звертали увагу, як до так званого монастиря францисканців, щотижня заїжджали вантажні фури.

Відбивало охоту відвідувати богослужіння у жителів “Аляски” й те, що всі монахи були поляками. Це “різало вухо” під час відправ.

Нарікали старші люди й на те, що храм мав не наш, а католицький стиль в оформленні у середині, хоч офіційно належить до української греко-католицької церкви.

Правда, після того, як митрополит Семенюк вручив першому спритнику з “освоєння” бюджетних коштів грамоту від Папи Римського, стало зрозуміло, що не має чого дивуватись чужинцям-полякам, якщо український клір з катедри й далі служить владі, а не народу.

Раніше цей же церковний горе-діяч відзначився червоною доріжкою і грамотою від Папи сину губернатора Цимбалюка, який навіть до катедри ніколи не ходив, але вирішив взяти шлюб в катедрі.

Тернополяни ще з часів Януковича доволі критично оцінюють фігуру першого греко-католицького митрополита . Адже Василія Семенюка, на жаль, частіше можна побачити в обіймах губернатора Тернопільщини Хоптяна, який нібито убив людину, одіозного олігарха Дмира Фірташа, який знищував економіку України, ніж з пересічними віруючими краянами.

Про ригівську дрібноту на зразок свинячого барона Чайківського й згадувати не хочеться при святі…

 

Депутат Заліщицької міської ради Сергій Гаврилюк про проект ГЕС на Дністрі

У кожній області України щось роблять, а лише на Тернопільщині обслуговують Порошенка