Борщівський бал по-віденськи

Поділитися

Говорять, що повітря Відня наповнене дивовижною мелодією знаменитого вальсу. Влітку у концертних залах, у парках і на вулицях звучать твори Штрауса і серенади Моцарта. Відень – батьківщина вальсу і короля вальсів Штрауса – віддавна й донині зберігає за собою титул світової столиці балів. Щороку, в бальний сезон, у Відні відбувається більше двохсот різних балів, які відвідують десятки тисяч поціновувачів справжнього мистецтва.
Побувати на першому «Борщівському балу по-віденськи» та покружляти на паркеті у неперевершеному вальсі 11 березня 2017 року мали змогу гуртківці, їхні батьки та педагогічні працівники Борщівського районного будинку дитячої творчості.
Незрівнянні ведучі свята Ольга Левицька та Владислав Гарбуз ознайомили усіх присутніх із традиціями балу. Оголошення виступів лунало дзвінко та впевнено завдяки Христині Лукін. У «Борщівському балу по-віденськи» взяли участь вісім пар дебютантів: Яна Кобевко та Артем Заброцький, Ангеліна Кокоцька та Павло Галай, Олександра Зушман та Олександр Галяс, Ольга Скочеляс та Павло Гарбуз, Петро Недопитальський та Вікторія Терещук, Олеся Степаненко та Андій Копалко, Ігор Рибух та Олександра Щедрик, Іннеса Мельник та Олександр Гніздовський. Як прийнято на справжньому балу, розпочався захід полонезом, слідом за ним учасники –вихованці гуртків «Барвінок» та «Діти України» – виконали ще багато прекрасних танців, які супроводжувалися щирими глядацькими оплесками.

Кожна пара юних дебютантів була незрівнянною, граційною, оригінальною, тож журі (Надія Николаїшин, Наталія Белюх, Ірина Плосконос, Андрій Коптєв) було дуже нелегко обрати Короля та Королеву балу. Ними стали Ольга Скочеляс та Павло Гарбуз.
Розважали учасників та гостей «Борщівського балу по-віденськи» піснями талановиті Марія Горячева, Марія Онишко, Вікторія Вовчук. А на завершення заходу майстерне виконання урочистого польського танцю презентували присутнім педагоги закладу – Неля Бойчук, Мар’яна Калинюк, Богдан Малюга та Василь Шидловський.
Свято вдалося на славу завдяки організаторам – молодим педагогам закладу Ганні Мулик та Мар’яні Калинюк, вдалому музичному оформленню акомпаніатора Антоніни Дунець та фінансового сприяння пані Іванни Ванджури, начальника відділення N64 Акціонерного комерційного інноваційного банку “УкрСиббанк”. Щиро сподіваємося на те, що проведення «Борщівського балу по-віденськи» у нашому закладі стане доброю традицією.

На Тернопільщині прокуратура вимагає передати у власність громади будівлю дитсадка, вартістю понад мільйон гривень

Євробачення-2017: квитки можна придбати на дев’ять шоу