Як забезпечили земельними ділянками учасників АТО на Тернопільщині

Поділитися


Сьогодні відбулось засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації. Проводив його керівник облдержадміністрації Степан Барна. Не погордував прийти міський голова Сергій Надал, який всю колегію душив сміх, слухаючи репліки губернатора на різноманітні питання. А Степан Степанович на колегії дійсно “розійшов” і сипав “перли за перлами”: половину керівників комунальних установ області звільнив би, всі ті установи позакривав би…  Здивований керівник області навіть тим, що деякі голови територіальних громад “заливають очі” з самого ранку… Послухати всі ті приколи можна у відеозаписах…

Першим питанням на колегії було про стан забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів їх сімей. Доповідав виконував обов’язків головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктор Мартинюк. Чому він досі у статусі “в.о.” – не складно здогадатися. У Зборовіському районі мордують головну земельницю, яка не в команді, хоч найкраще в області її відомство виділяє земельні ділянки для воїнів російсько-української війни.

Загалом від учасників російсько-української війни (для бюрократів АТО) надійшло 8 тисяч 211 звернень про надання земельних ділянок, у тім числі 5 тисяч 701 (69%) до держгеокадастру та 2 тисячі 510 – органів місцевого самоврядування (30%). Щодо 4 тисячі 789 звернень було прийнято відповідні накази.  З них 2 тисячі 758 наказів на загальну площу 246 гектарів – для ведення садівництва. Очікують на реалізацію свого права 580 учасників АТО, які звернулися.

Сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції, надано 113 дозволів на безкоштовну розробку проектів землеустрою.

741 військовослужбовцю було відмовлено з різноманітних причин (раніше скористалися правом на безоплатну приватизацію за відповідним цільовим призначенням, ділянки плануються іншим учасникам АТО тощо.

27 заяв надійшло на площу по 2 гектари землі кожен для ведення особистого селянського господарства. Це нібито спричинило невдоволення інших учасників АТО.

Потім чиновники слухали байки про стан виконавчої дисципліни. Про їхнє п’янство та всілякі “хобі” не йшлося.

Ганна Баран із відділу контролю апарату облдержадміністрації хвилювалася, що чинуші вчасно не готують папірці із пустопорожніми програмами. Зауваження щодо підготовки в ПТУ центру для підготовки швачок, закрійників у Підволочиську виявилось нікчемним. Товстозадим бюрократам ліньки набрати номер телефону до відповідних структурних підрозділів, з’ясувати реальні причини не освоєння коштів ( там очікують на всю суму траншу, щоб закупити швейні машинки). Ні пані Баран, ні заступник губернатора Вонс не вибачився за своїх баранів, які даремно псують папір і витрачають на марно час. Ігор Вонс взагалі продемонстрував, що вміє розмовляти. Всі памятають, як він приходив спочатку лише постояти біля Степана Барни для фотосесії.



На “закуску” було питання про конроль над дотриманням законодавства про працю. Симпатична, але явно недалека чиновниця, яка очолює управління Держпраці в області Наталя Рус весело щебетала про ніякі повноваження її підлеглих, як сільські голови за них можуть файно виконувати їхні обов’язки по виявленню незареєстрованих найманих працівників. Заважає ж роботі без повноважень Держпраці суди, які у понад 50% справ в апеляції стають не на користь бюрократів. З цього приводу Степан Барна захистив файну кобіту, доповідь якої розгляду з-за спини, заявивши, що без судової реформи не обійтися…

Сумно було все це споглядати…

Слухати про фірму “Фуджікурви”, яка нібито забезпечить роботою засуджених жінок у колонії в Добриводах. Аж 5 тисяч гривень на місяць зарплати нібито будуть заробляти… Вже розхвалене нинішньою владою “Бортнеце” на кожній зупинці у Тернополі шукає “рабів за їжу” на своє підприємство…

Загублений хлопчик знайшов свою матір

Тернопіль знову затопив дощ