Для чого Гройсман косив ріпак на Тернопільщині?

Поділитися


Під час останнього візиту керівника Кабміну на Тернопільщину виникало чимало питань. Логічним було відвідини Гройсмана форуму з децентралізації, яка проводиться в Україні і він є її одним із авторів.

Проте, для чого Гройсман відвідував приватне господарство в селі Іванівка – залишилось поки загадкою. Керівник уряду прилетів на Тернопільщину за кошти платників податків. У першу чергу мав би піклуватись місцевими державними підприємствами. Чому урядовець має турбуватись за приватний бізнес конкретної особи? Чи не лобізмом зайнялись місцеві чиновники? Один із аграріїв – депутат облради від БПП Крижовачук відверто почав лобіювати своїх колег бізнес-інтереси (див. перше відео з 11 хвилини 20 секунди). Мовляв, не можуть деякі аграрії-садівники платити навіть відсотки за кредити. Гройсман пообіцяв допомогти з реструктуризацією боргів.

Аграрія Антона Білика знають усі як доброго господарника. Правда, політичне минуле мало б тримати Гройсмана подалі від таких діячів як білики, крижовачуки, гадзи та т.п.  Проте, це було б логічним, якби влада не прихистила колишніх регіоналів. Нині вони нахабно відкривають рота на зауваження, коли кнопкодавлять в обласній раді.

ВСЕ ЗАРАДИ ПІАРУ

Ще перед приїздом Гройсмана на комбайні, помічники притирабанили на поле зі скошеним ріпаком кілька цукрових буряків для фотосесії. З цих світлин особливо кепкували користувачі соцмереж.

Перед приздом Гройсмана польову дорогу спеціально поливали водою
ПОПРАЦЮВАВШИ 100 МЕТРІВ НА КОМБАЙНІ, ГРОЙСМАНУ ВИТЕРЛИ НАВІТЬ ПОРУЧЧЯ, ЩОБ НЕ ЗАБРУДНИВ РУК.

А загалом, від візиту Гройсмана на Тернопільщину склалось враження, що за кошти платників податків розважають першу особу Кабміну, щоб урвати з держбюджету як не вигідні умови по кредитах, так пролобіювати свій бізнес.

Офіційно з уст Гройсмана це звучить так:” Найближчими тижнями маємо вийти на фіналізацію рішення: у проекті бюджету на 2018 рік Уряд запропонує Парламенту виділити 1 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств для того, щоб на селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця”.



Гройсман і СОВДЕПІВСЬКО-РЕГІВСЬКА ГВАРДІЯ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ

Скандал на тернопільському ринку: відкритий продаж браконьєрського знаряддя для рибалок

21-річний хлопець пограбував 30-річну тернополянку