Пашинський наймав снайперів для розстрілу Майдану?

Поділитися

Італійські журналісти знайшли учасників “легіонів смерті”, яких забезпечував зброєю нардеп Сергій Пашинський.
Організацією провокацій і розстрілів на Майдані займалися сьогоднішні українські парламентарії на чолі з народним депутатом від “Народного фронту” Сергієм Пашинським і спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Така сенсаційна заява звучить у документальному фільмі-розслідуванні італійських журналістів “Україна. Прихована правда”.

Герої фільму стверджують, що в розпал протистояння на Майдані у лютому 2014 року вони входили до складу спеціально набраних груп озброєних найманців з числа іноземців, що приїхали до Києва. Їхнім завданням була організація провокацій щодо учасників протесту та правоохоронців. Зокрема, йдеться про обстріл мітингувальників і сил “Беркута” 20 лютого.

Своїми кураторами учасники “легіонів смерті” називають представників “Народного фронту”. У тому числі нинішнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія, одного з лідерів “Народного фронту” Сергія Пашинського і нардепа-мажоритарника Володимира Парасюка.
Найманці підкреслюють особливу роль в організації розстрілів нардепа Пашинського, який забезпечував їх зброєю. Стверджується, що саме він відвів снайперів у консерваторію, де їм видали зброю і скомандували стріляти без розбору, щоб сіяти паніку.

“З нами завжди говорив тільки Пашинський. Ніхто крім нього жодних наказів не віддавав. Одного разу він попросив мене, щоб я вказав йому зручну позицію для стрільби. Нібито для захисту від поліції”, – говорить один із героїв сюжету.

Стверджується, що в момент загострення протистоянь на Майдані найманці повинні були стріляти у співробітників “Беркута”. Однак потім стрільцям надійшов наказ стріляти і в протестувальників.

За словами снайпера, багато його “колег” відмовилися виконувати цей наказ, проте знайшлися й ті, хто погодився. Результатом такого “співробітництва” найманців і представників тодішньої опозиції в особі Пашинського і Парубія стали смерті багатьох учасників мирного протесту.

Позже Мамука Мамулашвили в прокомментировал обвинения, назвав их провокацией российских спецслужб

Барна хоче позбавити безкоштовного харчування учнів молодших класів

Депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта побив жінку-поліцейську