7 порад як підібрати плитку в ванну кімнату

Поділитися

Якщо у вашому будинку зараз ремонт, напевно, скоро прийде час купити плитку для ванної кімнати – повідомляє сайт Aquacity. Керамічна плитка – найбільш популярний і гарний матеріал для обробки цього приміщення. На які нюанси звернути увагу? Які відтінки дозволять візуально збільшити простір?

Порада 1: Врахуйте конфігурацію, параметри приміщення і присутнє сантехнічне обладнання. Відтінок підлоги повинен бути темнішим нижньої частини стін, а верхній рівень часто робиться в більш світлій кольоровій гамі.

Порада 2: Обирайте іноземного виробника – це позбавить від трапецієподібних елементів і розбіжності параметрів кахлю в одному комплекті. При обробці приміщення керамічною плиткою іноземного бренду ціна зростає. Але при цьому точно не попадуться нестиковки відтінку, формату та інші недоліки. Шви виходять бездоганними, затирка застосовується за призначенням, а не з метою маскування проблемних місць.

Порада 3: Важливо створити гармонійне приміщення, виконане в єдиному дизайнерському стилі. Майже всі набори плитки на сьогоднішній момент випускаються колекціями. Кожна серія складається з плитки для підлоги і стін, а також декоративних елементів. Одна серія об’єднана спільною тематикою і малюнками. Базова кераміка має різну кольорову гаму, що дозволяє зонувати приміщення виробами різних відтінків з одним візерунком. Підібрати відповідну колекцію нескладно: на ринку представлений великий асортимент.

Порада 4: Підбирайте дизайн плитки виходячи з того, що ви не будете змінювати її щороку – дотримуйтесь класичним трендам. Навіть неймовірно модна, супер яскрава колекція через час набридне вам. Мода – примхлива леді, тому дотримуйтесь покликом свого серця і душі. Відтінок ванної кімнати може бути будь-яким, краще віддати перевагу нейтральним і класичним тонам – персиковому, бежевому, блакитному, салатовому, світло-сірому. Яскраві тони – червоний, помаранчевий не дозволять розслабитися після робочого дня.

Порада 5: Комбінації декількох відтінків у ванній кімнаті сьогодні в тренді. Цікаво виглядають поєднання трьох тонів, наприклад, світло-рожевий, рожевий і білий, або салатовий, персиковий і білий. Якщо оформити контрастною плиткою лише кути, простір стане візуально просторішим.

Порада 6: Зверніть увагу на затребувані кольору, які часто застосовуються при обробці ванної. Синій колір знаходиться в топі. Він дозволяє оформити приміщення в морському стилі. Якщо ж його комбінувати з зеленим, ванна придбаний середземноморських ноток. Рожеві відтінки займають в цьому рейтингу срібло. Вони ненав’язливі і піднімають настрій. Додавши до рожевій гаммі золотий палітри, ви зробите ванну розкішної і витонченою. Заслужену «бронзу» виходять салатові тони. Вони також актуальні на просторах нашої країни. Бежеві, фіолетові, коричневі, білі тони теж популярні. Набирає актуальність і сіра ванна.

Порада 7: Останній штрих для вибору підходящого плитки для ванної кімнати – вибір бренду. Флористична тематика виглядає дуже цікаво і реалістично.

У Тернополі затримали нудиста

Марш слави героїв у Тернополі, за який соромно