У Тернополі, біля пам’ятника Степану Бандері, смердить фекаліями після кожного дощу

Поділитися


Із 2010 року Тернопільську міську раду очолив свободівець Сергій Надал. Він вдає із себе націоналіста. Проте, за 7 років “патріот” так і не спромігся налагодити елементарну очистку дощових колекторів, щоб жителі файного міста могли пересуватись без проблем у дощову погоду. Та що там жителі, автомобілі не можуть їздити вулицями Злуки, Крушельницької, Миру, Карпенка, бо дороги перетворюються на повноводні ріки.


Такого паскудства не було за часів мерів Негоди, Кучернка і Левківа, бо комунальну галузь завжди вкладали гроші, а не робили з неї бізнес. Фактично на кожній сесії комунальникам добавляли кошти, щоб місто замітали, чистили, вивозили сміття і т.п. Анатолій Кучеренко знав усіх двірників в лице та вітався називаючи ім’я та по-батькові. На роботу мер ходив пішки і був в курсі від тернополян що недопрацювали його підлеглі.

Справа в тому, що свободівці осідлали фінансові потоки і навіть заробляють на прибиранні міста. Комунальну організацію, яка професійно займалась чищенням міста довели штучно до банкрутства, а працівників вигнали на біржу праці. Якщо раніше комунальник на своєму КАМАЗі за нічну зміну вивозив понад 15 тонн сміття, то нинішні “жужики” набирають до 500 кілограм. Відповідно усе сміття лежить на дорогах до першого дощу. Як тільки випадає незначний дощик, водні потоки несуть пилюку-болото до каналізаційних решіток і вони за кілька хвилин забивають стік води. Що ми сьогодні й спостерігали. Тільки дощ сьогодні був досить потужним і дощівки було більше, ніж зазвичай. Проте, міський голова Сергій Надал разом із заступником з питань житлово-комунального господарства Владиславом Стемковським вирішили заробляти по 15 мільйонів гривень щороку фірмами, які не надають нормально послуги з прибирання міста, але є “своїми”. Дійшло вже до маразму, що при бюджеті Тернополя у 2 мільярди гривень Сергій Надал не спромігся налагодити стік дощових вод біля пам’ятника Степану Бандері. Торік там тривав ремонт, поклали бруківку, отримали надприбутки наближені до керівництва міста структури, а ось елементарно відремонтувати дощовий колектор та каналізацію – зась. Всі тернополяни знали ще з 2008 року, відколи поставили пам’ятник Бандері, що там необхідний якісний ремонт для стічних вод та каналізаційної мережі, де змішуються води і парком імені Тараса Шевченка несе лайно аж до тернопільського озера, яке є родзинкою файного міста та приймає щороку чемпіонати світу та Європи з водомоторних видів спорту..

У радянські часи після першого ж дощу керівника міста заслали до Сибіру, якби Владзьо Лєнін стояв на смердючій фекаліями площі. А свободівець Надал вважає це нормальним, що до пам’ятника лідеру українських націоналістів треба йти по гімні.



Подивіться лишень, що робиться в дощову погоду на вулиці Крушельницькій – водії автівок їздять газонами, тернополяни змушені йти пішки, бо громадський транспорт не може їх довести водною стихією.

Знахабнілі чиновники вже вважають свою бездіяльність і розкрадання коштів нормою. тернополяни за останні роки навіть не почули жодного разу вибачень від трутнів з міської ради і департаменту житлово-комунального господарства.

Автор відео на площі біля пам’ятника Степану Бандері  Volodymyr Petryshyn

Тимчасове материнство: вся правда про сурогатне материнство в Україні

У Тернополі хуліган розбив вікно у автомобілі поліції