В Україні відійдуть від експлуатації тварин в цирку?

Поділитися

Офіційне звернення до Миколи Кобзова

Микола Кобзов, звертаємося до вас від імені гуманістичного руху UAnimals та мільйонів українців, що підтримують ідею заборони використання тварин в цирках. На жаль, тривалий час Цирк Кобзов / Circus Kobzov для багатьох уособлював експлуатацію тварин на манежі та знущання за його межами.

Саме тому українцями було вкрай позитивно сприйнята ваша заява про відхід від експлуатації тварин в цирку “Кобзов”. Запущені нові шоу без тварин довели, що цирк не лише можливий без звірів, але й захоплює майстерністю і талантом людей. Підтвердив це й Міжнародний цирковий фестиваль “Золотий трюк Кобзова”, який ви почали проводити без залучення звірів. Переконані, без тварин ваш цирк може мати велике майбутнє. Та чи такий ваш задум?

Настороженість викликає той факт, що не дивлячись на публічні заяви, ви та компанії, що виступають у ваших інтересах, у судах борються за відміну локальних заборон на шапіто з тваринами. Вже у вівторок, 17 липня о 09:00 ми збираємо активістів під Окружним адміністративним судом м. Києва (Велика Васильківська, 81-а) на Акція за цирк без тварин “Кобзов, годі знущань!”. Cаме в цей день у суді розглядатимуть позов “Продюсерський центр “Гастролі в Україні”, що намагається відмінити рішення про заборону з шапіто з тваринами в Києві.

Звертаємося до вас із закликом припинити спроби відмінити локальні заборони та перестати виборювати право на продовження садистських шоу із тваринами.

Пропонуємо вам припинити протистояння та підписати офіційне зобов’язання не використовувати тварин у своїх шоу та постановках. Із відмовою від тварин перестає існувати будь-який привід для протистояння і офіційне зобов’язання відкриє нову сторінку, коли шоу Кобзова зможе відвідувати величезна кількість людей, які виступають проти експлуатації тварин в цирках.

Пропонуємо документально закріпити гуманістичний крок та стати першим цирком в Україні, що офіційно відмовився від тварин. Наші юристи готові підготувати шаблон такого гуманістичного зобов’язання.

Чекаємо на вашу відповідь!

З повагою до людей і тварин, Олександр Тодорчук
Засновник гуманістичного руху UAnimals

Лише тисяча прочан вирушили в пішу прощу до Зарваниці

Туберкульоз в Тернопільському обласному центрі служби крові