Лише тисяча прочан вирушили в пішу прощу до Зарваниці

Поділитися

1000 прочан вирушили до чудотворного місця, щоб молитися за мир в Україні. Кожен за два дні подолає пішки 54 кілометри маршруту Тернопіль-Струсів-Зарваниця.
З року в рік все менше і менше прочан беруть участь в паломництві до Зарваниці. Українці розчаровані, що кожного року змушені терпіти як духовенство обслуговує владу. Найганебнішим був випадок, коли горе-архиєпископ Василь Семенюк дозволив п’яниці-губернатору Хоптяну зачитати звернення від Януковича в 2012 році. Тоді чи не вперше за всю історію Незалежності України прочани свистіли у святому місці.  Виціловування з Фірташем нині сприймаються як дитячі пустощі.

Це не вперше духовенство Тернопільщині демонструє свою лакейську позицію щодо влади: коли губернатор-регіонал Цимбалюк женив сина, то архієпископ Семенюк постелив червону доріжку і вручив грамоту від самого Папи Римського. Для простого люду, який звертався за допомогою задля вирішення конфліктної ситуації з священиком на вулиці Пилипа Орлика, Семенюк відповів:”Ви хто такі, щоб я до вас виходив і ще вислуховував!”. І таких історії є чимало.

Тому не дивно, що на початку відродження Незалежності України на прощу в Зарваницю приходило до 200 тисяч прочан зараз, а нині – не назбирається й за рік.

Коли віряни помітили, що через відремонтовану дорогу до Зарваниці в захристії священники вивісили стилізовані ікони тогочасного губернатора Коломийчука та керівника служби автомобільних доріг Проника, то значна частина думаючої інтелігенції відвернулась від заробітчан в рясах. Українці не могли повірити, що священнослужителі фактично їх зрадили, обслуговуючи інтереси влади, особливо під час виборів.

Так і цього разу: вже тиждень триває ремонт дороги від Тернополя до Зарваниці, бо має приїхати вірянин Української православної церкви московського патріархату, який поки посідає посаду Президента. Чотири роки Петро Порошенко не згадував про Зарваницю, а тут запахло смаженим і прилетить за рахунок платників податків рятувати свій гнилий рейтинг.

Петро Порошенко з дружиною та московським лакеєм Онуфрієм

Загалом останні роки духовенство на Тернопільщині розуміє, що неймовірно швидкими темпами втрачає позиції, а відповідно і прибутки. Тому тепер до Зарваниці  привозять так звані “професійні прощі хапуг” – податківців, митників, прокурорів і т.п.

Що хотіти, якщо настоятель центрального храму Тернополя – Непорочного зачаття Діви Марії їздить на джипі, рекламуючи … самогонку.

Найприкріше, що такий бедлам твориться у церквах фактично усіх конфесій. Афтокефальний православний архієпископ Мстислав розважався у строгий піст з проститутками в барі, а потім на покаянні бавився з чужою дружиною

Врешті його відправили у … Камянець-Подільський керувати кліром Української автокефальної православної церкви. Перед тим гульвіса в рясі… продав монастир.

Нічим не кращі православні заробітчани Філарета. В парку Національного Відродження землю захопили прикриваючись іменем князя Данила Галицького, який ніколи й не був у Тернополі.

На землі, яка була виділена під будівництво центрального собору Костянтина і Єлени ніким не визнаної у світі Української православної церкви київського патріархату запхнули багатоповерхівку.  Детальніше можна почитати тут.

Про скандал у Тернополі, коли копію ікони Холмської Божої Матері Зінкевич і його заробітчанська братія подають віруючим як оригінал вже всі забули…

Навіть нетрадиційні християнські церкви у Тернополі впадають у маразм. Якщо раніше про них говорили, що ці люди не вживають алкоголь і не крадуть, то останні два роки вони вдаються у якісь антигейські шабаші

P.S. Наш матеріал жодним чином не хоче образити почуття віруючих. Навпаки, ми хочемо, щоб вони розуміли, що коїться у Тернополі та області.

Звичайно, ми розуміємо, що всіх міряти під один аршин не варто. Серед рядового духовенства є порядні люди, які з честю виконують свою місію. Але нині це скоріше приємні винятки, ніж норма.

P.P.S. Дуже шкода, що нині віруючі у загальній масі є неосвіченим електоратом, який хочуть використати нечисті на руку ділки при владі та політиці.

Цього року до прощі долучився студент Тернопільського медичного університету на ім’я Джон, який приїхав на навчання з Республіки Гани. Він, як вірний Католицької Церкви, долучився до паломництва, щоби спільно з українцями пройти дводенний виснажливий маршрут до чудотворного місця та молитися за мир у всьому світі.

Паломники з Хмельницького вирушили в пішу прощу до Зарваниці

В Україні відійдуть від експлуатації тварин в цирку?